10.9.2015 17:14

Αρχαίος… Σ.Μ.Α.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΦΙΝΑ

Θεού θέλοντος αλλά και αρχαιολογίας επιτρέποντος ξεκινούν τη Δευτέρα στην περιοχή του Κοφινά οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου, έργο που θα εξοικονομήσει όχι μόνο εργατοώρες αλλά και χιλιάδες ευρώ ετησίως από το πολύπαθο τομέα της καθαριότητας.

Ανάδοχος του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 620.000 ευρώ αναδείχθηκε η εταιρία Ζεννιώδη- Πικούνη καταθέτοντας έκπτωση 40% κι έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση του έργου το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία που θέτει η παρούσα προγραμματική περίοδος.

Ωστόσο αγκάθι αποτελεί η ύπαρξη αρχαίων ευρημάτων αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη, στον δρόμο που οδηγεί προς τον Σ.Μ.Α. υπάρχει αρχαίο νεκροταφείο γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον Δήμο.

Προκειμένου οι εργασίες να επισπευτούν ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Αρχαιολογία θα αποστείλει τη Δευτέρα το πρωί δύο υπαλλήλους προκειμένου να συνδράμουν στην ανασκαφική εργασία ώστε ο ανάδοχος του έργου να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ