10.9.2015 17:14

Αρχαίος… Σ.Μ.Α.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΦΙΝΑ

Θεού θέλοντος αλλά και αρχαιολογίας επιτρέποντος ξεκινούν τη Δευτέρα στην περιοχή του Κοφινά οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου, έργο που θα εξοικονομήσει όχι μόνο εργατοώρες αλλά και χιλιάδες ευρώ ετησίως από το πολύπαθο τομέα της καθαριότητας.

Ανάδοχος του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 620.000 ευρώ αναδείχθηκε η εταιρία Ζεννιώδη- Πικούνη καταθέτοντας έκπτωση 40% κι έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση του έργου το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία που θέτει η παρούσα προγραμματική περίοδος.

Ωστόσο αγκάθι αποτελεί η ύπαρξη αρχαίων ευρημάτων αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη, στον δρόμο που οδηγεί προς τον Σ.Μ.Α. υπάρχει αρχαίο νεκροταφείο γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον Δήμο.

Προκειμένου οι εργασίες να επισπευτούν ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Αρχαιολογία θα αποστείλει τη Δευτέρα το πρωί δύο υπαλλήλους προκειμένου να συνδράμουν στην ανασκαφική εργασία ώστε ο ανάδοχος του έργου να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ