2.8.2012 10:25

Αποτράπηκε αυτοκτονία Χιώτη, μέσω FACEBOOK

- ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥ

Αίσιο τέλος για τους συγγενείς και τους φίλους είχε η απόπειρα αυτοκτονίας ενός 34χρονου από χωριό της Βόρειας Χίου, ο οποίος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, άγνωστο ακόμα για ποιο λόγο.
Ο 34χρονος πριν προβεί σε απόπειρα αυτοχειρίας ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ένα μήνυμα μέσα από το οποίο σημείωνε χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ο θάνατός του να σημαδέψει τη ζωή μίας κοπέλας, με την οποία δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους σχέσεις διατηρούσε.
 
Το μήνυμα
Ο 34χρονος μέσα από το μήνυμά του που ανάρτησε, ανέφερε ότι δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ενώ ευχαρίστησε όσους του έκαναν παρέα μέσα από το διαδίκτυο.
Αναλυτικά το μήνυμα, όπως ακριβώς γράφτηκε, τόνιζε:
« ΝΑ ΜΕ ΣΙΧΟΡΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ Α8ΡΟΠΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟ ΠΙΡΑΞΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΙΡΜΙΓΓΙ.. ΚΑ8Ε ΑΛΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΒΓΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΙΜΑΖΟΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΟΝ ΧΙΜΟΝΑ,  ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑ ΣΠΟΡΙΑ ΓΕΙΑΑ ΝΑ ΑΜΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΟΛΙΑ ΤΟΥΣ,, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΦΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΜΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΨΙΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΟΜΑ,,,,, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΟ ΜΕΣΑ ΒΡΙΚΑ ΑΘΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ... ΕΛΠΙΖΟ ΜΕ ΑΦΤΟ ΠΟΥ 8Α ΚΑΝΟ ΝΑ ΜΙΝ ΞΕΧΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΙΝΙ Ι ΚΟΠΕΛΑ 8Α ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙ ΤΙΣ ΤΟΝ 8ΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΙΚΑ (αναφέρεται το όνομα) »
 
Τον έσωσε το διαδίκτυο
Το μήνυμα του 34χρονου είδαν φίλοι του στο Facebook οι οποίοι με αστραπιαία ταχύτητα κάλεσαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, προκειμένου να την ενημερώσουν για όσα είδαν στο προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη.
Με τη σειρά τους τα στελέχη της Διεύθυνσης από την Αθήνα εντόπισαν την IP διεύθυνση του χρήστη και κατόπιν λίγων λεπτών τα στοιχεία του και τη διεύθυνσή του και ενημέρωσαν άμεσα την Ασφάλεια Χίου, η οποία με τη σειρά της τηλεφώνησε στους γονείς του 34χρονου.
Τελικά χάρη στα σωτήρια τηλεφωνήματα πολλών χρηστών του διαδικτύου, αποτράπηκε το μοιραίο συμβάν αφού οι συγγενείς του νεαρού μόλις αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης μετέβησαν άμεσα στο σπίτι του 34χρονου προκειμένου να τον αποτρέψουν από την πράξη αυτοχειρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προφίλ του χρήστη στο Facebook μετά την ανάρτηση του μηνύματος, τέθηκε εκτός λειτουργίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ