20.2.2015 15:42

Αποκεντρωτικός σχεδιασμός για τους Παιδικούς Σταθμούς

• ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Την ανάγκη συγκράτησης νέων επαγγελματιών εκτός του κλειστού κέντρου αφουγκράζεται ο σχεδιασμός της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για τις μετατροπές και την ανάπτυξη νέων Παιδικών Σταθμών.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προτίθεται να συνηγορήσει στο αίτημα που υποβάλλει ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων ώστε να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά Παιδικός Σταθμός και στα Μαστιχοχώρια. «Έχουμε καταμετρήσει 45 παιδιά από 1 έως 4 ετών, με τον κύριο όγκο τους να βρίσκεται στο Πυργί και τα Αρμόλια. Υπάρχουν επίσης αρκετά νέα ζευγάρια που θα ήθελαν την υποστήριξη από μια τέτοιου είδους δημοτική δομή. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να δίνει ίσες ευκαιρίες προς όλους τους δημότες του», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου, Ανδρ. Βεργίτσης.

Χωριό επιλογής είναι το Πυργί, όπου υπάρχει ήδη έτοιμη υποδομή στέγασης. Εμπόδιο δεν θα είναι ούτε η στελέχωση του, καθώς πρόσφατα από τις 58 προσλήψεις πανελλαδικά εργαζομένων με 11μήνη σύμβαση οι 8 αφορούν τη Χίο. «Έκανε προσεκτική δουλειά η Υπηρεσία και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε έναν μεγαλύτερο σχεδιασμό», αποδέχεται ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντ. Καμπούρης.

Στον άξονα βελτίωσης των περιφερειακών Παιδικών Σταθμών εμπίπτει και η έγκριση της μεταστέγασης του Παιδικού Σταθμού Καμποχώρων, που σήμερα φιλοξενείται στο Βερβεράτο. Πρόθεση της διοίκησης είναι η μεταστέγαση του στο Χαλκειός, σε σαφώς καλύτερα συνθήκες από τις υπάρχουσες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ