Κοινωνία

20/2/15 15:42

τελ. ενημ.: 21/2/15 18:37

Αποκεντρωτικός σχεδιασμός για τους Παιδικούς Σταθμούς

• ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Την ανάγκη συγκράτησης νέων επαγγελματιών εκτός του κλειστού κέντρου αφουγκράζεται ο σχεδιασμός της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για τις μετατροπές και την ανάπτυξη νέων Παιδικών Σταθμών.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προτίθεται να συνηγορήσει στο αίτημα που υποβάλλει ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων ώστε να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά Παιδικός Σταθμός και στα Μαστιχοχώρια. «Έχουμε καταμετρήσει 45 παιδιά από 1 έως 4 ετών, με τον κύριο όγκο τους να βρίσκεται στο Πυργί και τα Αρμόλια. Υπάρχουν επίσης αρκετά νέα ζευγάρια που θα ήθελαν την υποστήριξη από μια τέτοιου είδους δημοτική δομή. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να δίνει ίσες ευκαιρίες προς όλους τους δημότες του», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου, Ανδρ. Βεργίτσης.

Χωριό επιλογής είναι το Πυργί, όπου υπάρχει ήδη έτοιμη υποδομή στέγασης. Εμπόδιο δεν θα είναι ούτε η στελέχωση του, καθώς πρόσφατα από τις 58 προσλήψεις πανελλαδικά εργαζομένων με 11μήνη σύμβαση οι 8 αφορούν τη Χίο. «Έκανε προσεκτική δουλειά η Υπηρεσία και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε έναν μεγαλύτερο σχεδιασμό», αποδέχεται ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντ. Καμπούρης.

Στον άξονα βελτίωσης των περιφερειακών Παιδικών Σταθμών εμπίπτει και η έγκριση της μεταστέγασης του Παιδικού Σταθμού Καμποχώρων, που σήμερα φιλοξενείται στο Βερβεράτο. Πρόθεση της διοίκησης είναι η μεταστέγαση του στο Χαλκειός, σε σαφώς καλύτερα συνθήκες από τις υπάρχουσες. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση