21.5.2014 19:54

Αποδυναμώνει το «Σκυλίτσειο» η επιστροφή 17 εργαζόμενων στο Κέντρο Υγείας Πυργίου

Στον αέρα βρίσκονται 17 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, που η οργανική τους θέση βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Πυργίου ή στα Καρδάμυλα και είναι αποσπασμένοι σχεδόν από την πρώτη μέρα στο «Σκυλίτσειο», καλύπτοντας πάγιες ανάγκες.

Κενά

Ο διαχωρισμός των περιφερειακών Κέντρων Υγείας από τα νοσοκομεία αφήνει εντελώς ακάλυπτους τους εργαζόμενους, που, ακολουθώντας και τις σχετικές εντολές του Υπ. Υγείας, άμεσα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Με 17 εργαζόμενους λιγότερους το «Σκυλίτσειο» θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και τρία χρόνια το συγκεκριμένο προσωπικό μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» ως απαραίτητο, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν. Άλλωστε τέτοιου είδους «εσωτερικές μεταγραφές» είναι συνηθισμένες σε όλους τους τομείς στο Νοσοκομείο και χρησιμοποιούνταν όλα τα χρόνια για την άμεση κάλυψη των όποιων αναγκών προέκυπταν.«Από την πρώτη μέρα, εδώ και τρία χρόνια δουλεύουμε στο Νοσοκομείο. Ξέραμε ότι με κινήσεις της διοίκησης ήμασταν καλυμμένοι  για το πρώτο διάστημα έστω, μετά παγιώθηκε η κατάσταση αλλά πλέον με οδηγίες από το Υπουργείο καλούμαστε να επιστρέψουμε στις θέσεις μας στο Πυργί. Αν φύγουμε δε θα μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, αν μείνουμε είμαστε εντελώς ακάλυπτοι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τι να κάνουμε, είμαστε στον αέρα», δήλωσε στον «π» εργαζόμενη στο Νοσοκομείο.

Ανησυχία

Το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει και η εργασιακή ανασφάλεια εντείνεται από τα σενάρια περί διαθεσιμότητας που υπάρχουν. Αν μεταφερθούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι, το Κέντρο Υγείας Πυργίου ίσως να εμφανίζεται και με πλεονάζον προσωπικό, τέτοιο που να δείχνει την πόρτα εξόδου μέσω της διαθεσιμότητας σε κάποιους από τους εργαζόμενους.

Η έλλειψη πληροφόρησης, η αδυναμία των υπευθύνων να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση στους εργαζόμενους για το εργασιακό τους μέλλον και ο όλος ερασιτεχνισμός μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν και χρήζουν άμεσης λήψης πρωτοβουλίας από τους αρμόδιους, προτού προκύψουν ακόμη μεγαλύτερα ζητήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ