5.6.2014 13:20

Αποδεκατισμένο το γραφείο τουρισμού

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ

Τι κι αν ξεκινά η τουριστική σεζόν;. Τι κι αν υποτίθεται ότι κάνουμε τη μια προωθητική ενέργεια για την αύξηση του τουρισμού μετά την άλλη σε Τουρκία, σε εκθέσεις κι όπου αλλού γίνεται.

Οι πρώτες μέρες του Ιούνη βρήκαν το γραφείο τουρισμού χωρίς προσωπικό με την προϊσταμένη να αναγκάζεται να μετακομίσει από το γραφείο της στο δημαρχείο σε εκείνο της οδού  Κανάρη, για να μην μείνει κλειστό το γραφείο τουρισμού. Η λέξη προγραμματισμός πολύ απλά σε ότι αφορά τον τουρισμό στη Χίο, έχει πάει για... τουρισμό.

«Οι συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας με βάση της οποίες απασχολούνταν δυο εργαζόμενοι στο γραφείο τουρισμού, έληξαν και πλέον στο γραφείο έχουμε μείνει η προϊσταμένη και μια υπάλληλος, η οποία έχει και φοιτητική άδεια» δήλωσε στον «π» η κ. Δαμίγου περιγράφοντας το πώς το Γραφείο τουρισμού του δήμου ουσιαστικά θα υπολειτουργήσει φέτος τα πρωινά και θα είναι αδύνατο να είναι ανοιχτό τα απογεύματα και τοΣαββατοκύριακο.

Το περίεργο και το αξιοσημείωτο είναι γιατί δεν είχε προβλεφθεί αυτό το πρόβλημα από τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πότε θα λήξουν οι συβάσεις των υπαλλήλων, όλοι ήξεραν πότε είναι οι εκλογές οπότε θα έπρεπε να προγραμματίσουν τις προσλήψεις λίγο πριν. «Όσο φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλουν δυο άτομα είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες λειτουργίας ενός τουριστικού γραφείου τη θερινή περίοδο.» αναφέρει η κ. Δαμίγου.

Ενδεικτικό του παραλογισμού είναι πάντως ότι το χειμώνα στο γραφείο τουρισμού απασχολούνταν δυο συμβασιούχοι υπάλληλοι μέσω της κοινωφελούς εργασίας.

Ζητούνται ενισχύσεις

«Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν οι υπάλληλοι, όσο κι αν υπερβάλλουν εαυτό, αν δεν ενισχυθεί το γραφείο τουρισμού με προσωπικό είναι αδύνατο να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε» συμπληρώνει η κ. Παγούδη.

Μπροστά σε δυο εναλλακτικές βρίσκεται η δημοτική αρχή. Η μία είναι να προχωρήσει άμεσα, ακόμη και χθες σε προσλήψεις με δίμηνη σύμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση μέχρι να προκηρυχθούν οι νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Η άλλη εναλλακτική είναι να μεταφερθεί προσωπικό, συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας από άλλες υπηρεσίες του Δήμου στο γραφείο τουρισμού μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Για το τελευταίο πάντως που θα ήταν ακόμη πιο άμεσο, υπάρχουν προστριβές αφού κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τις υπηρεσίες τσιφλίκι τους και να κόβουν και να ράβουν κατά το δοκούν. Έτσι την ώρα που το γραφείο τουρισμού του Δήμου θα υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού σε κάποιες υπηρεσίες οι συμβασιούχοι περισσεύουν .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ