24.4.2013 9:17

Από τους «παλιούς» του ΑΣΕΠ ξεκινούν οι... προσλήψεις στο Δημόσιο

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για το νέο Δημόσιο, είπε ο Αντώνης Μανιτάκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι κύριο θέμα της σημερινής σύσκεψης ήταν η προώθηση του κυβερνητικού έργου και όπως τόνισε, ολοκληρώθηκε πλέον η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης του δημοσίου και πλέον δρομολογείται η δεύτερη φάση -η πιο σημαντική όπως τη χαρακτήρισε- η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Όσον αφορά στην κινητικότητα των  δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Μανιτάκης είπε ότι σχηματίστηκε μηχανισμός, με επιτροπές και στελέχη για τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό δράσεων των υπουργείων.

«Συζητήσαμε τον τρόπο που θα γίνει ο συντονισμός και οι κατανομές με τα διάφορα υπουργεία σε σχέση με την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να γίνουν. Σχεδιάζουμε την μετακίνησή τους» είπε ο υπουργός.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι ο κύριος όγκος των υπάλληλων που θα αντικαταστήσουν τους 15.000 που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική αποχώρηση μέχρι το 2014, θα προέλθει από 10.000 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς στο ΑΣΕΠ που περιμένουν χρονιά να προσληφθούν.

Επισήμανε επίσης την συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα ώστε να υπάρχει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση μια πρόσληψη.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός βεβαίωσε πως οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν άμεσα από την πρώτη απόλυση.

Αναφέρθηκε επίσης στην «επείγουσα ανάγκη» -όπως χαρακτηριστικά είπε- να ανανεωθεί το προσωπικό στο Δημόσιο τομέα, κάτι που θα γίνει με την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί και βάσει της οποίας το ελληνικό δημόσιο περνάει από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους.

Επιπλέον ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα φύγουν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσω αναγκαστικών αποχωρήσεων.

Κάποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στην έξοδο μέχρι τον Ιούνιο χωρίς όμως ο υπουργούς να διευκρινίζει το πόσοι θα είναι αυτοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ο αριθμούς τους μέχρι το τέλος Ιουνίου θα αγγίξει τους 2.000.

Πώς θα γίνει η μείωση οργανικών μονάδων στα υπουργεία

Κατά 50% θα μειωθούν οι οργανικές μονάδες στο υπουργείο Οικονομικών, κατά 45% στο Ανάπτυξης και κατά 47% στο Παιδείας, όπως αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, τα σχέδια μείωσης των δομών στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο το ποσοστό μείωσης δεν ανακοινώθηκε επισήμως.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ