4.9.2015 9:53

Από τη Συρία είδε το φως της ζωής στο «Σκυλίτσειο»

Δυο μαύρα μάτια γεμάτα ελπίδα, αθώα και ανυποψίαστα για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στον κόσμο τούτο, είδαν το φως της μέρας για πρώτη φορά στο «Σκυλίτσειο», το πρωί της Τρίτης.

Το ταξίδι

Μια 22χρονη Σύρια μαζί με τον σύζυγο της και με ένα μωρό στην κοιλιά πριν κάποιους μήνες έφυγε από τη χώρα της, με όσο κουράγιο και όση ελπίδα είχε, βρέθηκε στον δρόμο της μετανάστευσης στο άγνωστο κι από κει σε βάρκες που την έφεραν στη Χίο.

Στον χώρο φύλαξης στο Μερσινίδι, την περιποιήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου. Όταν πήρε το πολυπόθητο χαρτί της προσωρινής άδειας παραμονής και λίγο πριν μπει στο πλοίο, το μωρό της βιάστηκε να γνωρίζει τον κόσμο και εκείνη μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» για τον τοκετό.

Η ζωή νίκησε

Την Τρίτη το πρωί γεννήθηκε στη Μαιευτική του Νοσοκομείου (ο Π. Κάργατζης ήταν ο εφημερεύον γιατρός) ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών, γεμίζοντας τη μητέρα και τον πατέρα του ελπίδα και δίνοντας τους χαρά στα μέσα μιας πολύ μεγάλης διαδρομής κατά τη διάρκεια της οποίας κινδύνευσαν και θα κινδυνεύσουν ακόμη ουκ ολίγες φορές με προορισμό, όπως είπε η μητέρα με τα ελάχιστα αγγλικά που γνώριζε, την Γερμανία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ