3.6.2016 15:49

Από τη Χίο στη Λάρισα το Π.Ο.Α.με.Α. Βορείου Αιγαίου

Την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/05/16 στη Λάρισα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνική προστασία και άτομα με αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» παρακολούθησε η Πρόεδρος της Π.Ο.ΑμεΑ.ΒΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα, την οποία διοργάνωσαν η ΕΣΑμεΑ μαζί με την Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ τόνισε στην ομιλία του ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να πάψουμε στην Ελλάδα να θεωρούμε ότι η αναπηρία είναι θέμα Πρόνοιας και κάλεσε τους παραβρισκόμενους πολιτικούς να αλλάξουν ριζικά την προσέγγιση της πολιτικής για την αναπηρία.

Οι παραβρισκόμενοι πολιτικοί, Δήμαρχος Λαρισαίων,  Νεάπολης, Συκέων και Ρεθύμνου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποδέχτηκαν τη θέση της ΕΣΑμεΑ και υποσχέθηκαν να υλοποιήσουν κοινωνικά προγράμματα σε Δήμους και Περιφέρειες με βάση τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και στόχο την υλοποίηση της σύμβασης του ΟΗΕ, την οποία έχει υπογράψει η χώρα μας.

Το Σάββατο 28/5 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, το οποίο είχε αρχίσει την Παρασκευή 27/5 το απόγευμα. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πολιτική κατάσταση για την οποία οι περισσότεροι σύνεδροι τοποθετήθηκαν περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που οδηγούνται τα άτομα με αναπηρία, οι οικογένειές τους και οι χρόνια πάσχοντες με την αποδόμηση του συστήματος Υγείας, την φτωχοποίηση της παιδείας και της ειδικής εκπαίδευσης, την ανεργία των ατόμων με αναπηρία, την απαξίωση των δομών κλειστής περίθαλψης και γενικά την εξαθλίωση στην οποία έχει οδηγήσει η μακρόχρονη οικονομική κρίση τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους με τις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την συνεχιζόμενη δοκιμασία των εξεταζόμενων από τις επιτροπές ΚΕΠΑ.

Ενδιαφέρον επίσης θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η προκήρυξη του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ, το οποίο θα διεξαχθεί 9-10 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Ι. Βαρδαγαστάνη, με τους Ρ. Τσολάκη, πρόεδρο της Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας και Γ. Αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, Μ. Ζηδιανάκη, πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου και μέλος ΓΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. και Σοφία Μιχάλα, πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου και μέλος ΓΣ Ε.Σ.Α.μεΑ,  εγκαινίασαν το νέο ιδιόκτητο γραφείο του Ν.Σ. Α.μεΑ. Καρδίτσας και ευχήθηκαν στον Πρόεδρο, Ηλία Τσίγκο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς βέβαια η απόκτηση ιδιόκτητου χώρου αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για όλη την κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ