25.5.2015 11:35

Από τη Γαλλία στην Πολωνία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Το σχολείο Ecole St. Thomas στο Arcahon της νοτιοδυτικής Γαλλίας, επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus.

Εκεί συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες δασκάλων και μαθητών από τις χώρες εταίρους και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, Εσθονία, Πολωνία, Τσεχία και Τουρκία.

Έγινε απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων αλλά συζητήθηκαν και οι μελλοντικές δραστηριότητες και διακρατικές κινητικότητες του προγράμματος.

Δόθηκαν οδηγίες και επεξηγήσεις για την καλύτερη λειτουργία των μαθητικών συμβουλίων με στόχο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη λειτουργία του σχολείου ώστε να γίνουν αργότερα οι ίδιοι ώριμοι και ενεργοί πολίτες.

 Επίσης ,οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα στην πόλη Arcachon καιBordeaux.Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο στην Πολωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ