22.5.2012 9:46

Από ΚΤΕΟ και τα δίκυκλα

• ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

 
Υποχρεωτικός έγινε πλέον ο τεχνικός έλεγχος για τις μοτοσυκλέτες και τα δίκυκλα με κυβισμό μεγαλύτερο των 50 cc. Ήδη η σχετική απόφαση έχει κοινοποιηθεί και με βάση τη νομοθεσία ξεκίνησαν οι έλεγχοι στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
Το παράβολο κοστίζει 35 ευρώ ανεξαρτήτως κυβισμού του δικύκλου και σηματάκι ισχύει για δυο χρόνια, ενώ η κάρτα καυσαερίων δίνεται δωρεάν. Και τα δυο είναι υποχρεωτικά πλέον για την  έκδοση ασφαλιστήριο συμβολαίου.
Για τους ιδιοκτήτες δικύκλων από τη μια η απόφαση αυτή φέρνει ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος αλλά από την άλλη εξασφαλίζει την οδική ασφάλεια των δικύκλων και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο κάτοχος οχήματος που δεν το προσκομίζει για περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθορισμένης προθεσμίας τιμωρείται και υπόκειται σε πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.
 
 
Ποιοι περνούν ΚΤΕΟ
 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, όπως δήλωσε στον «π» από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ η Αγγ. Γιακουμή, «Η πρόσκληση αφορά τα δίκυκλα με ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους μέχρι 31/12/91. Αυτά πρέπει να ελεγχθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ακολούθως τα δίκυκλα που έχουν ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας μέχρι 31/12/92 θα ελεγχθούν από τις 2 του Ιούλη μέχρι και τις 31 του ίδιου μήνα και η διαδικασία θα συνεχίζεται με ημερομηνίες που θα ορίζονται ανά δίμηνο από την περιφέρεια».
 
Με ραντεβού
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, στα πρότυπα του ελέγχου που γίνεται και στα αυτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης «κλείνει» τηλεφωνικά ραντεβού στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον τηλ. 22710 81919 και πηγαίνει για τον έλεγχο που δεν κρατά πάνω από μισή ώρα.
 
Εξοπλισμός
Στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ διαμορφώθηκε κι εξοπλίστηκε πλήρως ο χώρος στον οποίο γίνονται οι έλεγχοι των δικύκλων με την εγκατάσταση αυτόματης γραμμής, αναβατήρα κ.λπ.
 
ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΤΕΟ:
 
·        Έλεγχος στοιχείων δικύκλου (αρ. κυκλοφορίας, πλαισίου, κινητήρα)
·        Έλεγχος οδικής ασφάλειας σε 10 σημεία (συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης, φρένων, ελαστικών, φώτα κλπ.)
·        Έλεγχος στάθμης θορύβου
·        Έλεγχος καυσαερίων

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ