18.1.2024 13:52

Από Γενάρη πιάσαμε τις γκρίνιες για τον Ρουκετοπόλεμο

Επιστολή θιγομένων κατοίκων στον νέο Δήμαρχο Χίου που ζητούν συνάντηση για να βρεθεί η… βέλτιστη λύση

Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής και οι θιγόμενες οικογένειες από το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου, έσπευσαν να αποστείλουν επιστολή μέσα από την οποία ζητούν αφενός συνάντηση μαζί του, αφετέρου να αναλάβει πρωτοβουλία για να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Στην επιστολή τους, επαναλαμβάνουν τη ρητορική περί παράνομου εθίμου, λέγοντας ότι απειλεί ζωές και προκαλεί ζημιές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα εκτός των άλλων κατηγορούν την αστυνομία για παντελή απουσία καθώς και τον Δήμο Χίου για κάλυψη και ανοχή της συγκεκριμένης κατάστασης.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

Αρχικά, σας ευχόμαστε καλή και παραγωγική θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου που αναλάβατε από την 01.01.2024.

Όλοι οι υπογράφοντες την παρούσα επιστολή είμαστε κάτοικοι του Βροντάδου Χίου, όπου ζούμε επί σειρά ετών μαζί με τις οικογένειες μας. Αντικείμενο της παρούσας επιστολής αποτελεί το παράνομο «έθιμο» του ρουκετοπόλεμου, το οποίο επί σειρά ετών παραβιάζει τα δικαιώματα μας, εγκλωβίζοντας μας στις κατοικίες μας κατά την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, απειλώντας τις ζωές μας ενώ δημιουργεί και ζημιές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις περιουσίες μας.

Πέρυσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο και οριοθέτηση του εθίμου είτε με τη μεταφορά του σε ασφαλές μέρος είτε με τη διεξαγωγή του με όρους ασφάλειας για εμάς αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας κατά την περίοδο του Πάσχα, το «έθιμο» διεξήχθη κανονικά, με δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες να εκτοξεύονται προς τις κατοικίες μας, με την παντελή απουσία της Αστυνομίας και την κάλυψηανοχή της Δημοτικής Αρχής.

Ευελπιστούμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί ότι δεν γίνεται στο βωμό του κέρδους των τουριστικών καταλυμάτων και των λαθρεμπόρων των υλικών παρασκευής των ρουκετών να επιτρέπεται η βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων μας ως πολίτες. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν είμαστε πολίτες ενός κατώτερου θεού.

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας ο σεβασμός των δικαιωμάτων μας. Για το λόγο αυτό ζητούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να σας εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις ενστάσεις μας, προκειμένου ο Δήμος Χίου, ως η αρμόδια αρχή, να λάβει πρωτοβουλία για να εξευρεθεί η βέλτιστη για όλους λύση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ