24.2.2016 18:53

Απλήρωτοι από τον Νοέμβρη 6 δάσκαλοι

Την άμεση πληρωμή των μισθών 6 δασκάλων στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη που παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

«Μιλάμε για σχολικούς νοσηλευτές (ΠΕ25), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΔΕ01) κλπ. Είναι προκλητική αυτή η κατάσταση όταν έχουν μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα ανεβασμένο κόστος ζωής (ενοίκια, διαβίωση κλπ).

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα με παρέμβαση στο Υπουργείο και επί τη ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τη σταθερή θέση του Σωματείου:

Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων.

Καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Δασκάλων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ