6.3.2014 11:10

Απλά και καθημερινά

ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ακουστούν τα μεγαλεπίβολα σχέδια όλων των υποψηφίων που θα επιδοθούν σε μεγαλοστομίες για το τι πρόκειται να μας φτιάξουν, πώς θα αναπτύξουν τον τόπο μας, πώς θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Κάθε φορά και πιο κουραστικοι γίνονται αυτοί οι μονόλογοι και οι εξαγγελίες κι αυτό γιατί σχεδόν όλα τα «μεγάλα» έργα και προβλήματα ποτέ δε γίνονται ή ποτέ δε λύνονται . Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία μας. Το «παιχνίδι» όλο, όπως και το ενδιαφέρον των πολιτών δεν εστιάζεται στα μεγάλα αλλά στα μικρά, στα καθημερινά πράγματα που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη στην πόλη που ζούμε. Ρωτήσαμε κάποιους, τυχαίους συμπολίτες μας για το τι θα ήθελαν να κάνει ο όποιος δήμαρχος εκλεγεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας δε ζήτησε γεφύρια, λεωφόρους,λιμάνια ή αεροδρόμια. Απλά και καθημερινά πράγματα ζήτησαν τόσο απλά κι όμως τόσο μακριά μας.

Στράτος Πανίδης (γυμναστής)

Θα ζητούσα από τον νέο δήμαρχο να φτιάξει περισσότερους χώρους για δραστηριότητες, ειδικά στον χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα θα ήθελα να προωθήσουμε περισσότερο τον αθλητισμό στα σχολεία και ευρύτερα στην παιδεία.

Στέλιος Απόδιακος (διακοσμητής)

Θα ήθελα βελτίωση στην καθαριότητα και στο κυκλοφοριακό  χάος. Περισσότερους χώρους στάθμευσης πιο κοντά απο τη Φάρκαινα και τον ΝΟΧ  ή έστω τακτικότερη επικοινωνία με τους χώρους αυτούς με τα λεωφορεία... Επίσης θα πρότεινα λιγότερη σπατάλη σε πράσινα... λαχανάκια!

Μαρίνα Τσώρη (ελεύθερος επαγγελματίας)

Tο πρώτο πράγμα που θα ζητούσα απο τον νέο δήμαρχο θα ήταν να καθιερώσει ανά μήνα (πέρα από τα δημοτικά συμβούλια) να επισκέπτεται όλες τις κοινότητες και σε συνεργασία με τον πάρεδρο να συζητάμε τους κατοίκους για τα προβλήματα – ανάγκες τους, οι οποίες να καταγράφονται και να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης τους  .

Αργυρώ Γλαράκη (ελεύθερος επαγγελματίας)

Θα ζητούσα να δώσει έμφαση στην ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας. Δεν αρκούν οι καπετάνιοι και το μαστίχι... Η Χίος χρειάζεται ανάδειξη.  Λίγο προσοχή  στην αισθητική των δυνατών της σημείων και αρκεί να γίνει εφικτή η προσέλκυση επισκεπτών στον τόπο μας. Η Χίος τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κρίση...  Μερικά τρικ στο να αρχίσει να κυκλοφορεί το χρήμα θα βοηθούσε πιστεύω.

Αλ. Τζανέτος (φοιτητής)

Θα ήθελα η νέα δημοτική αρχή να ενισχύσει τους νέους με τα απαραίτητα εφόδια (γήπεδα, χώρους κ.λπ.) για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους και να εξασκήσουν τα ταλέντα τους. Επίσης να ενταχθεί το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία μέσω μερικών συνεργασιών Δήμου-Πανεπιστημίου σε κάθε τομέα (πολιτιστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό κλπ

Κατερίνα Σκώκου (εκπαιδευτικός)

Η νέα δημοτική αρχή θα ήθελα να κάνει τα εξής: Βελτίωση της σχολικής στέγης,  Ιδιαίτερη φροντίδα μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ,  εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής –οικονομική στήριξη μαθητών ,  ίδρυση νέων εργαστηρίων και εξασφάλιση εποπτικών μέσων για κάθε σχολείο,τα έσοδα του σχολικού ταμείου να διοχετεύονται στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, δυνατότητα πραγματικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και Δήμου και ανίχνευση τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών (για τους πολίτες).

Αντώνης Βορριάς (άνεργος)

θα ήθελα περισσότερη προβολή της χιακης φύσης προβολή των μονοπατιών και υπαίθριους χώρους άθληση.

Γεωργία Πελαντή (μαθήτρια)

Θα ήθελα ένας Δήμαρχος να είναι πιο πολύ ανθρωπος παρά πολιτικός γιατί οι πολιτικοί είναι μόνο υποσχέσεις...από τον ΆΝΘΡΩΠΟ αυτό θα ζητούσα λοιπόν να δείξει ενδιαφέρον για την προώθηση και ανάδειξη του νησιού μας χωρίς αυτές οι ενέργειες να στραφούν σε βάρος μας μετά από κάποια χρόνια. Το νησί έχει όμορφες παραλιες γραφικά χωριά τοπία με έντονες εναλλαγές, τον Κάμπο με την πλούσια ιστορία του το μοναδικό προϊόν της μαστίχας κ.λπ, όλα αυτα μπορούν να προσελκύσουν κόσμο χωρίς να προσβάλλουν ούτε τους ανθρώπους ούτε τον τόπο. Για αυτό και είναι αναγκαίο να αξιοποιήσει σωστά όλες τις δυνατότητες του νησιού μας.

Αργυρώ Γεωργαρούδη (εργαζόμενη ατη Βιβλιοθήκη Κοραής)

Θα ήθελα μια πολη χωρίς αυτοκίνητα παρκαρισμένα στους κεντρικούς δρόμους !

Η Μιχάλων μου φέρνει κατάθλιψη και τρ’εχω να την περάσω για να δω τη  θάλασσα!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ