6.5.2016 8:15

Απεργιακό «μπλακ άουτ» για το ασφαλιστικό

Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα, αλλά και στις μεταφορές, αποφάσισαν οι συνδικαλιστικοί φορείς, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, η χώρα παραλύει σχεδόν σε όλους τους τομείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη – γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα εγκλωβιστούν μακριά από τα νησιά, στα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τους τουρίστες. Εκτός της ΠΝΟ, 48ωρη απεργία (Παρασκευή και Σάββατο) ανακοίνωσαν τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΓΣΕΕ. 

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ Χίου προανήγγειλε απεργιακές συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα:

  •  Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:00 π.μ.
  •  Σάββατο  7 Μαΐου 2016 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:00 π.μ.
  •  Κυριακή  8 Μαΐου 2016 στην πλατεία Βουνακίου  στις 10:30 π.μ.

Με ανακοινώσεις τους ΛΑ.Ε. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν τη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Βουνακίου την Κυριακή 8/5/2016, στις 10.30 το πρωί.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

Όλοι στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις:

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:00 π.μ.

Σάββατο  7 Μαΐου 2016 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:00 π.μ.

Κυριακή  8 Μαΐου 2016 στην πλατεία Βουνακίου  στις 10:30 π.μ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Με απαράδεκτες διαδικασίες φαστ-τρακ  επιδιώκουν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!!!  Θα μας βρουν μπροστά τους για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!!!!

Δεν  ξεγελιόμαστε με τους  ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ !!!!  Στόχο έχουν να αδυνατίσουν την αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνουν στην κοινωνική ασφάλιση και τους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια που πλήττουν τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

è Παρασκευή 6 Μάη, 11πμ στην Ομόνοια!

è Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στην Ομόνοια!

è Κυριακή 8 Μάη, 10.30πμ στο Σύνταγμα!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!

Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας!   Ενωμένοι,   δυνατοί,   με   πίστη   στο   δίκιο   μας,   μπορούμε   να   τους αντιμετωπίσουμε!

Συνάδελφοι από την μία φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη  και προχωρούν στο έγκλημα τους  καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργώντας το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές και από την άλλη προσπαθούν να εξαπατήσουν για άλλη μία φορά ότι «διαπραγματεύονται για τους αδύναμους».

Στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών, των μονοπωλίων  και των μεγάλων συμφερόντων  χρεοκοπούν όλους τους εργαζόμενους , μας συνθλίβουν.

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε! Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση! Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Σήκωσε   τώρα   κεφάλι!  Δώσε   μαχητική   απάντηση  στα   διλήμματα   που   σου   βάζει η κυβέρνηση! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο!  

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!

Συνάδελφοι, είναι ώρα ευθύνης και ώρα αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό μήνυμα. Είναι ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας . Άλλη λύση δεν υπάρχει!!!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα   χωρίς   αυτούς  που  μας   εκμεταλλεύονται,   αυτοί   δεν  μπορούν   να   κερδίζουν  χωρίς εμάς.

 

Λαϊκή Ενότητα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή με πρωτοφανείς, πραξικοπηματικές διαδικασίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής.  Το νομοσχέδιο λεηλατεί συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες και σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.  Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών στις αρπακτικές διαθέσεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, ενώ παίζει ένα κακόγουστο θέατρο δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα εξόντωσης του λαού, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) των μνημονιακών στόχων. Προωθούν δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο. Τα κυβερνητικά μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.  Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία “σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

 

ΣΕΣΝΟΧ

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ αποφάσισε τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική 48ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη, αντιδρώντας στο νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και την ψήφισή του που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο 7  και 8 Μάη. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, κατ’ εντολή της ΕΕ του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των μονοπωλίων, που προσδοκούν από την κοινωνική ασφάλιση να αυξήσουν την κερδοφορία τους».   

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν. Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Δίνουμε όλοι το "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με το (Ν.Τ. Χίου) της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή  06/05/2016 στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς 

 

Πρωτοβουλία πολιτών

 

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, είναι ακόμη χειρότερο από αυτό που παρουσίαζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, και ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο φοροληστείας  έχει κατατεθεί στη Βουλή.Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιχειρεί να αιφνιδιάσει και να πιάσει στον ύπνο την κοινωνική πλειοψηφία, τον κόσμο της εργασίας, προωθώντας την ψήφισή του μέσα στο Σαββατοκύριακο!!!.Όπως ακριβώς έκανε με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου το δεκαπενταύγουστο.

 

Επιπλέον, ένα 4ο και φαρμακερό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και μια σειρά άλλων μέτρων που σταματημό δεν έχουν.Με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε άμεσα την μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής- αντιλαϊκής καταιγίδας.

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ! ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! Καταλήψεις,μαζικά συλλαλητήρια με κάθε μέσο από αύριο το πρωί!

 

ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό και την φορολεηλασία. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση Κεφαλαίου-Κυβέρνησης, ΕΕ και Δ.Ν.Τ.

 

-ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.NA ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ! -ή ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ή ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ!

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Σαν το κλέφτη και με μοναδικό κριτήριο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9/5, ελπίζοντας ταυτόχρονα να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

 

Με τα νομοσχέδια αυτά κλιμακώνεται ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους ενώ συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

Τα πρωτοφανούς αγριότητας βαθιά ταξικά νομοσχέδια δείχνουν ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» είναι παραμύθι, οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα. Το πιο επείγον ζήτημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία είναι ο αγώνας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν οι βάρβαροι αντιλαϊκοί νόμοι, η ρήξη με τους δανειστές  με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης.  Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει "ευαίσθητο μνημόνιο". Το χρέος δεν θα το διαγράψουν μόνοι τους οι δανειστές όσα μέτρα και αν περάσει η κυβέρνηση.  Θα το χρησιμοποιούν μόνιμα σαν ένα μηχανισμό συνεχούς επιβολής νέων μέτρων για να ξεζουμίζουν τον λαό και να ελέγχουν τα πάντα. Σ’ αυτή την πολιτική συμφωνεί όλο το μνημονιακό μπλοκ, με την παλιά του σύνθεση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τις νέες συμμετοχές του (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Την ίδια πολιτική στηρίζει και η φασιστική – ρατσιστική Χρυσή Αυγή. Μόνος αντίπαλος είναι ο λαός. Μόνο εμείς μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος.  Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις και απαντήσεις για άλλη πολιτική μέσα στην ΕΕ, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με την ρήξη / αποδέσμευση μπορεί να καταργηθούν τα μνημόνια!

 

Αυτή την μάχη πρέπει να δώσουν όλες οι δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αριστεράς και το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να μπουν αποφασιστικά μπροστά από τώρα και διαρκώς και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων στην μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εγκαταλείποντας επιτέλους αποτυχημένες λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του στυλ "απεργούμε όταν ψηφίζεται ένας νόμος", που οδήγησαν στο "φρενάρισμα" των αγώνων μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη και άφησαν τα περιθώρια στην κυβέρνηση για αιφνιδιασμούς και ελιγμούς – χειρισμούς της λαϊκής οργής.

 

ΌΛΟΙ στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.  Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους λαιμητόμο για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας.

 

Η μάχη κατά του νέου μνημονίου τώρα αρχίζει! Γελιέται η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με κόλπα και αιφνιδιασμούς θα κερδίσει την μάχη. Με την ψήφιση των νομοσχεδίων  δεν ολοκληρώνεται η «αξιολόγηση». Θα έρθουν και άλλα μέτρα και ο μόνιμος κόφτης -το αυτόματο μνημόνιο διαρκείας- για να εξασφαλιστούν τα αιματηρά πλεονάσματα του 3.5% που συμφώνησαν το καλοκαίρι!

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ