16.2.2017 14:52

Απάντηση στην Τουρκία έδωσαν οι εθνοφύλακες από την Παναγιά [ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η άρτια εκπαίδευση σε μία περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται συνεχώς στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια βολών με πραγματικά πυρά που διενήργησε το Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.

Οι 30 εθνοφύλακες ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ξεχωριστή όπως σημείωσαν συμμετέχοντες στην άσκηση στον «π», ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ