29.9.2015 11:31

Άπαντες ασυγκίνητοι απ’ τη στάχτη

• ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ – ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

Φωτόπουλοι και λοιποί συνδικαλιστές της ΔΕΗ ανεβαίνουν με περισσή ευκολία … στα κάγκελα για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα που αφορά υποτίμηση της Εταιρείας. Κατά παράδοξο τρόπο ούτε οι συνδικαλιστές, πολύ περισσότερο ούτε η καθ’ ύλην αρμόδια διοίκηση της ΔΕΗ έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον να διερευνήσουν γιατί μετατράπηκε σε στάχτη η Μονάδα Παραγωγή των Ψαρών.

Η πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο και οι εικόνες που φέρνει σήμερα στο φως ο «π» αποτυπώνουν το μέγεθος της ζημιάς σε όλη της τη διάσταση. Μηχανήματα που θα μπορούσαν να δουλέψουν εφεδρικά και να διασφαλίσουν τη ρευματοδότηση του νησιού σε περίπτωση βλάβης της υποβρύχιας σύνδεσης με τη Χίο αλλά και εξοπλισμός μουσειακής αξίας για την ίδια τη ΔΕΗ έγιναν κάρβουνο και κανένας δεν δίνει δεκάρα.

Οι ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ Χίου μεγάλες, δεδομένου ότι παραμένουν ανεξήγητοι οι λόγοι που οδήγησαν λίγους μήνες πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη μεταφορά των καυσίμων από την κεντρική δεξαμενή, που πληρούσε όλους τους όρους ασφαλείας, σε πλαστικές δεξαμενές  εντός του εργοστασίου, ευκολότερη λεία, όπως αποδείχθηκε, για τους επίδοξους κλέφτες των καυσίμων.

 

Πρόθεση συγκάλυψης;

Τα ερωτήματα που έθεσε ο «π» ήδη από το προηγούμενο δημοσίευμα του έμειναν αναπάντητα. Διαφαίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των σοβαρών ευθυνών από όλους όσους έχουν κάθε λόγο να ρίξουν φως στην υπόθεση, όταν δημόσια ισχυρίζονται ότι προασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • ο υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης
  • η διοίκηση της ΔΕΗ
  • η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
  • το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Νήσων «Κων. Κανάρης», που συμβολικά μάλιστα έχει πάρει το όνομα του από τον Ψαριανό πυρπολητή
  • και εισαγγελικές αρχές.

Όλοι αυτοί διαισθάνονται ότι από σοβαρές παραλείψεις και λάθη ένα ανεκτίμητης αξίας περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ καταστράφηκε; Προτίθενται να αναζητήσουν τα αίτια ή θα δίνουν διαρκώς συγχωροχάρτι σε όσους τοποθετούν για να διοικούν από θέσεις ευθύνης, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, την ώρα που ο φορολογούμενος καλείται με διαδοχικές αυξήσεις να χρυσοπληρώνει διοικητικούς μισθούς και προνόμια; Ψαριανοί και Χιώτες αναμένουν να δοθούν απαντήσεις και να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ