22.8.2015 13:23

Αοριστολογίες απέναντι στο πρόβλημα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τον τρόπο με τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος τόσο στη Χίο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου που αποτελούν πύλες εισόδου, αποτυπώνουν τρεις απαντήσεις Υπουργών (Δρίτσα, Πανούση και Χριστοδουλοπούλου) στην ερώτηση του Βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και την ύπαρξη υποδομών στα νησιά.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της καθ’ ύλην αρμόδιας Υπουργού, Τ. Χριστοδουλοπούλου που αναφερόμενη στις κινήσεις της κυβέρνησης τονίζει ότι έχει υποβληθεί το Αναμορφωμένο Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου ενώ κατέθεσε σχέδιο δράσης 10 σημείων.

Στο ίδιο γενικόλογο πλαίσιο ήταν και η απάντηση του Γ. Πανούσης που ερωτώμενος για το θέμα καταλήγει παραπέμποντας τον Χιώτη Βουλευτή στα Δελτία Τύπου που εξέδωσε στις 4 και 5 Ιουνίου έπειτα από την επίσκεψή του στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Τέλος ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας απαντώντας για τις δικές του κινήσεις αναφέρει ως επίτευγμα την παρουσία περιπολικού σκάφους της Frontex , μίας Κροατικής κινητής μονάδας επιτήρησης και μίας ομάδας εμπειρογνωμόνων αφενημέρωσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ