30.9.2015 14:45

Ανυψώνουν τις διαβάσεις

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ

Τέλος στα καρδιοχτύπια γονέων και μαθητών κατά την άφιξη και την αναχώρηση των παιδιών από το σχολείο και χώρο ασφαλούς κυκλοφορίας για τους πεζούς έρχεται να δώσει η πρωτοβουλία του Δήμου Χίου να κατασκευάσει ανυψωμένες διαβάσεις έξω από κάποια σχολεία.

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει πιλοτικά με χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο του Δήμου και όταν αποδειχθεί και στην πράξη η αποτελεσματικότητα του, τότε θα επεκταθεί το πρόγραμμα στο σύνολο των σχολείων αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Μια πόλη για όλους

Στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός αστικού περιβάλλοντος που θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει την κυκλοφορία με ήπια μέσα μεταφοράς δίνοντας προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑμεΑ, οι ηλικιωμένοι αλλά και οι μητέρες με παιδιά. «Ετοιμάζουμε τη μελέτη για τις ανυψωμένες διαβάσεις έξω από τα σχολεία. Αυτές οι διαβάσεις έχουν το πλεονέκτημα της ασφαλούς μετάβασης των μαθητών από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη και της αναγκαστικής  μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων πριν και μετά τη διάβαση» εξηγείς στον «π» τα πλεονεκτήματα του έργου ο δήμαρχος.

Να σημειώσουμε ότι οι διαβάσεις αυτές αποτελούν ήπιες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους που μπορούν να υλοποιηθούν εξ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά ... υψηλής απόδοσης και σημασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ