28.3.2014 14:05

Αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα ο πεζόδρομος του Καρφά

• «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΣΧΕΔΟΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει η θερινή σεζόν και οι οκτώ καταστηματάρχες του πεζόδρομου του Καρφά κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Παρά τις εκκλήσεις τους και τη γραπτή αίτηση που έχουν υποβάλλει, δεν βλέπουν φως στη δυνατότητα άμεσης λειτουργίας τους. Η Κτηματική Υπηρεσία, όπως υποστηρίζουν, τους απαγορεύει να λειτουργήσουν τις πέργκολες στην παραλία και για να εγκρίνει την απαραίτητη σύμβαση χρήσης κάθε χώρου τους επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα και τους  αναγκάζει να ξηλώσουν και να ξαναστήσουν τις πέργκολες.

«Μας ταλαιπωρούν σε μια εποχή που ματώνουμε για να βγάλουμε μεροκάματο», διαμαρτύρονται οι Στέλιος  Φαλιέρος, Δημήτρης και Ανδρέας Στρατάκης.

Η θέση της Κτηματικής

Έντονη δυσφορία εκφράζουν και για την τιμολογιακή πολιτική της Κτηματικής και της  ΔΕΥΑΧ, που, όπως υποστηρίζουν, τους αναγκάζουν να μετακυλύουν στους πελάτες ένα μέρος από το υπέρμετρο κόστος στους πελάτες.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Κτηματικής, Παντελής Κριτής, διευκρινίζει ότι η Υπηρεσία διακινεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, καταθέτει εισηγήσεις και βεβαιώνει πρόστιμα αυθαίρετων χρήσεων διαμεσολαβώντας για λογαριασμό της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, παρά το ότι υπέβαλλαν αιτήσεις ενοικίασης, τα τελευταία χρόνια η Αναπτυξιακή δεν ανανέωνε τις συμβάσεις τους, γιατί δεν παρέδιδαν τους χώρους τους καθαρούς στο τέλος κάθε σεζόν.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λειτουργούν παράτυπα και η Κτηματική αναγκάστηκε να επιβάλλει πρόστιμα αυθαίρετης καταπάτησης από την πρώτη χρονιά που δεν πλήρωσαν, γύρω στις 20.000 ευρώ περίπου για τον καθένα, μικρότερο κόστος από τα συνολικά ενοίκια που δεν πλήρωναν. Αν θέλουν νέο μισθωτήριο, πρέπει να παραδώσουν το χώρο καθαρό και να ξαναστήσουν τα ξύλινα πατώματα μετά τους νόμιμους ελέγχους».

Τα προβλήματα

Στην αίτηση που έχουν καταθέσει οι επαγγελματίες στην Τεχνική Υπηρεσία με κοινοποίηση στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα ζητούν την επίλυση προβλημάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν κοστίζουν ιδιαίτερα.

Θεωρούν αναγκαία την απόκτηση γαλάζιας σημαίας, την τοποθέτηση ντουζιέρων, αλλακτηρίων και ξύλινων διαδρόμων για τις ανάγκες των λουομένων, ενώ επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο την κακή κατάσταση του κτιρίου Γιαμού, ζητώντας να βρεθεί μια λύση με τη συνεργασία των ιδιοκτητών.

Πεζόδρομος

Απογοητευτική η κατάσταση του. Ζητούν την εγκατάσταση μπαρών κυκλοφορίας, βελτίωση του φωτισμού, τοποθέτηση ζαρντινιέρων στη θέση των παλιών που έχουν καταστραφεί και εγκατάσταση παγκακιών.

Αναγκαία είναι η επισκευή της παλιάς επικίνδυνης παιδικής χαράς στην παραλία, η συμπλήρωση του φωτισμού στο δημοτικό πάρκιγκ, αλλά και η αντικατάσταση του χαλασμένου μεγάλου πρές κοντέϊνερ που ρυπαίνει την περιοχή με λύματα και έντονη δυσοσμία.

Τα δέντρα χρειάζονται κλάδεμα, οι στάσεις των λεωφορείων πρέπει να εξωραϊστούν και τα κεντρικά οικόπεδα να αποψιλωθούν από τις πρασινάδες που τα έχουν πνίξει, για να ελαχιστοποιηθούν και οι κίνδυνοι φωτιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ