13.9.2012 17:29

Αντιδρούν στις περικοπές επιδομάτων τα Άτομα με Αναπηρία

Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΕΕ, τρόικας και βιομηχάνων μπαίνουν τα ήδη πενιχρά επιδόματα και δικαιώματα των ΑμεΑ.
 
Έχουν ήδη αποφασίσει την μείωση κατά 33% των προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών (περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων για την παροχή τους. Έχουν βάλει στόχο και κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή. Θα πάρουν από εμάς για να τα δώσουν στις τράπεζες, για να δημιουργήσουν νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα της υγείας.
      Τα ΑμεΑ, οι οικογένειές μας έχουμε ήδη περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα,  και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό καρμανιόλα του ΕΟΠΥΥ, που έχει φτάσει να μας οφείλει πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με τον κίνδυνο ήδη τα ΑμεΑ να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπείες (βλ. Νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ). Δεν θα σταματήσουν πουθενά, εάν εμείς με τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους δεν τους σταματήσουμε!
 
          Αποδεικνύεται περίτρανα μετά τις εκλογές ότι όσα κόμματα έταζαν “επαναδιαπραγματεύσεις του μνημονίου”, ότι τάχα θα “χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι”, σε μια κυβέρνηση με “ολίγο από αριστερά” θα μας ωφελούσε, ήταν μονάχα για να κλέψουν τις ψήφους των αναπήρων και των γονιών τους. Τελικά το “πάση θυσία στην ΕΕ και το ευρώ” σήμαινε “πάση θυσία στα αντιλαϊκά μέτρα”.
 
Οι πολλά υποσχόμενες νέες δομές των ΚΕΠΑ, της απογραφής και του κανονισμού του ΚΕΒΑ, αποδείχτηκε ότι δημιουργήθηκαν αφενός με εγκληματική προχειρότητα, αφετέρου για να αποκλείσουν χιλιάδες δικαιούχους ΑμεΑ, από τα δικαιώματά τους. Καμία εμπιστοσύνη στα υποκριτικά δάκρυα του ΠΑΣΟΚ, που δήθεν δίνει μάχη να περισώσει τα αναπηρικά επιδόματα ενώ έχει στηρίξει όλα τα μέτρα και το πετσόκομμά τους. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για “τελευταία μέτρα” είναι άκρως προκλητικές για τα ΑμεΑ. Δεν υπάρχει τέλος στη φτώχεια και την ανέχειά μας αν εμείς με τους αγώνες μας δεν το βάλουμε!
 
Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε τους αγώνες που ετοιμάζονται από το αναπηρικό κίνημα και τις οικογένειες τους σε όλη την Ελλάδα. Παίρνουμε μέρος στην επόμενη πανελλαδική γενική απεργία που προετοιμάζεται και απαιτούμε να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα,  χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και ειδικό προσωπικό. Να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα των ΑμεΑ. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
 

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ