25.7.2014 13:44

Αντί για την επιχορήγηση, πληρώνουν ιδιώτη

ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Πόρτα» στις δυνατότητες ευρωπαϊκής επιχορήγησης και λειτουργίας σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων, αλλά και εμβολιασμού, επανένταξης και υιοθεσίας των αδέσποτων, έριξε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμος Χίου, μη υποβάλλοντας αίτηση για την υπαγωγή του στο καθεστώς χρηματοδότησης, προτιμώντας την συνεργασία με ιδιώτη και φυσικά με το ανάλογο κόστος.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης με απόφαση του προχθές όρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Άψογη η συνεργασία με τους ιδιώτες
Όπως εξήγησε στον «π» ο Παντ. Στεφάνου, ο Δήμος Χίου μέχρι στιγμής ζητούσε από το αρμόδιο υπουργείο την κάλυψη των δαπανών όπως οι εμβολιασμοί, οι στειρώσεις κ.λπ. αποφεύγοντας τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου λαμβάνοντας υπόψιν το κακό προηγούμενο αλλοτινών προσπαθειών καθώς και τη γενικότερη έλλειψη πόρων και παύση χρηματοδοτήσεων από το κράτος. « Το πρόβλημα δεν είναι να δημιουργήσεις ένα καταφύγιο. Το πρόβλημά είναι να μπορέσεις να το λειτουργήσεις μετά. Θα έπρεπε ο δήμος να το συντηρεί, να προσλάβει προσωπικό, να καλύπτει όλα τα έξοδα και τις δαπάνες με αμφίβολο αποτέλεσμα. Με τη συνεργασία μας με τον συγκεκριμένο ιδιώτη είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Και τα αδέσποτα μαζεύονται και υπάρχει μια σωστή εικόνα κι αντιμετώπιση των ζώων και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για τον Δήμο. Αυτά κάναμε ως σήμερα. Αν η επόμενη δημοτική αρχή θέλει να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική εννοείται ότι έχει όλες τις δυνατότητες να το κάνει» κατέληξε μεταφέροντας και σε αυτό το θέμα τις όποιες μελλοντικές ενέργειες στην Δημοτική Αρχή Βουρνού...
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ