14.1.2014 11:52

Άνθρακας ο θησαυρός

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σε φάρσα με στόχο να προκληθεί αναστάτωση στον μηχανισμό των κατά τόπους Δ.Ο.Υ. αποδείχθηκε η είδηση (που αναπαράχθηκε και από τοπικά ΜΜΕ) για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης από την Εφορία σε εργαζομένους και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε στον «π» ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Χίου Ν. Φράγκος η ενημέρωση που έλαβαν επίσημα από το Υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ψευδή είδηση καθώς δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση πρωτόδικη ή τελεσίδικη που να αναφέρει ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε ως αντισυνταγματικό μέτρο.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης φάρσας από την προηγούμενη εβδομάδα η Δ.Ο.Υ. Χίου κατακλείστηκε από εκατοντάδες αιτήσεις με τους εργαζόμενους σε αυτή να αδυνατούν να ανασχέσουν το κύμα αιτήσεων που έχει παραλύσει τις υπηρεσίες.

Υπολογίζεται δε ότι σε πανελλαδικό επίπεδο πάνω από 100.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν μεταβεί στην εφορία και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία. 

Στο σχετικό sms που έλαβαν οι φορολογούμενοι αναφέρεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως τη χθεσινή ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μην χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησής της στο δικαστήριο. 

Το μήνυμα έχει ως εξής: "Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014". 
 

Σε αυτά τα πλαίσια ο Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιο φυσικό πρόσωπο κρίθηκε ξεκίνησε η συγκεκριμένη ενημέρωση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ