25.5.2015 10:30

Ανταλλαγή εξοχικών η νέα τάση για οικονομικές διακοπές

ΚΑΙ Η ΧΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Την "προίκα" της διαμονής σε ένα νησί του Αιγαίου με τον ήλιο και τη θάλασσα στο πιάτο αρχίζουν να εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότεροι νησιώτες και Χιώτες, προσφέροντας τα εξοχικά τους ή και τα σπίτια τους  προς... ανταλλαγή.

Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζουν  και οικονομικές διακοπές σε όλο τον κόσμο διαμένοντας σε σπίτια αυτών που φιλοξενούν στο δικό τους, εξασφαλίζοντας , έτσι, αφενός, τη συντήρησή των δικών τους σπιτιών και  αφετέρου, «διαβατήριο» για διαµονή σε όλο τον κόσµο, χωρίς περιττά έξοδα.

Σύµφωνα µε στοιχεία του παγκόσµιου δικτύου Home Exchange, πέρυσι στην Ελλάδα πραγµατοποιήθηκαν περισσότερες από 300 ανταλλαγές σπιτιών, εξοικονοµώντας στους ιδιοκτήτες 1.264.000 δολάρια. «Η ανταλλαγή σπιτιών πρακτικά σηµαίνει πως, εκτός από το κόστος της µεταφοράς, οι διακοπές και τα ταξίδια οπουδήποτε στον κόσµο κοστίζουν το ίδιο µε το να µένεις στο σπίτι σου.

Εντός των συνόρων επιλέγει να περάσει τις διακοπές της η πλειονότητα των Ελλήνων-µελών του Home Exchange. Οπως προκύπτει από την έρευνα του παγκόσµιου δικτύου, η Ελλάδα παραµένει στην κορυφή της λίστας µε τους αγαπηµένους τους προορισµούς, µε τη Γαλλία και τις ΗΠΑ να καταλαµβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Την πεντάδα συµπληρώνουν η Αγγλία και η Ιταλία, ενώ η Γερµανία ακολουθεί κατά πόδας.

Τελευταία στη λίστα εµφανίζεται η Σουηδία, ενώ το νησί μας μόλις τώρα αρχίζει να μπαίνει σε αυτή την αγορά με δυο σπίτια στα Αρμόλια και στο Λιλικά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ