1.7.2014 11:30

«Ανοίξτε τις πόρτες»

- ΑΝΕΝΔΟΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Να λειτουργήσει πάλι η παλιά είσοδος του νοσοκομείου με το παλιό καθεστώς, ζητούν από τις τοπικές αρχές περισσότεροι από 220 επαγγελματίες, κάτοικοι της περιοχής και  επισκέπτες του νοσοκομείο.

Στην επιστολή τους διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της πύλης υποστηρίζοντας ότι παρεμποδίζεται η έγκαιρη προσέλευση των ασθενών και των συνοδών τους που επισκέπτονται τα τμήματα των παλιών κτιρίων, αλλά  κύριο αντικείμενο της αντίδρασης, φαίνεται ότι είναι η αδύνατη έως και επικίνδυνη, όπως υποστηρίζουν επικοινωνία των πελατών με τα καταστήματα της περιοχής. Οι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να αντιδράσουν επειδή οι ίδιοι έχουν αρχίσει να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της καταστροφής και οι 50 περίπου εργαζόμενοι τους  το φάσμα της ανεργίας.

Η καντίνα

Σημείο αιχμής της σύγκρουσης φαίνεται ότι αποτελεί και η εσωτερική καντίνα που προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

«Δεν φυλακίζει κανείς τον κόσμο για να ψωνίζει υποχρεωτικά από την καντίνα. Το αν θα δουλέψει εξαρτάται από άλλους παράγοντες», υποστηρίζει η Δέσποινα Σφήκα.

Μεταφέροντας τις θέσεις των διαμαρτυρομένων, χαρακτηρίζει την απόφαση μεταφοράς της πύλης αποσπασματική και απορρίπτει τις δικαιολογίες της διασφάλισης εισόδου-εξόδου του κόσμου και της ασφάλειας του νοσοκομείου.

«Η νέα είσοδος κυκλοφοριακά είναι πιο επικύνδινη. Ο χώρος είναι προσβάσιμος στον καθένα όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου, όσοι παρκάρουν στη μαρίνα δεν μπορούν να πάνε εύκολα στα παλιά κτίρια. Τα ταξί μεταφέρθηκαν, γυναίκα με καρδιακή ανεπάρκεια  έκλαιγε γιατί δεν μπορούσε να πάει στο καρδιολογικό. Πολλοί πηδούν από τα κάγκελα. Ένας ηλικιωμένος παραλίγο να τραυματιστεί».

Η εκκλησία

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η εκκλησία, αφού όπως υποστηρίζει η ίδια, υπογραφές με το ίδιο αίτημα μαζεύει και ο ιερέας της ενορίας Παναγίας Λέτσαινας, επειδή οι ηλικιωμένοι ενορίτες δεν μπορούν να εκκλησιαστούν στον Ι.Ν. του Νοσοκομείου τον Αγ. Στέφανο. 

Η Δ. Σφήκα ομολογεί ότι δεν έχει γίνει συλλογική επαφή με το διοικητή Γιώργο Επιτροπάκη, αλλά δικαιολογεί το κάλεσμα στην πολιτεία να παρέμβει, επειδή σε κάποιες ατομικές επαφές που έγιναν έχει δηλώσει ανένδοτος.

«Οφείλουν να προσαρμοστούν»

«Η πύλη του νοσοκομείου έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των οργάνων του», δηλώνει ο Γ. Επιτροπάκης απαντώντας στους διαμαρτυρόμενους. Η απόφαση λήφθηκε για την προάσπιση της ασφάλειας του χώρου μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και στηρίχθηκε στη μελέτη κατασκευής της νέας πτέρυγας. Παράλληλα υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο εξωτερικοί επαγγελματίες να ζητούν την προσαρμογή του νοσοκομείου στις ανάγκες του, αλλά οφείλουν οι ίδιοι να προσαρμόζονται σε αυτές, ενώ επιπλέον υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών και των επισκεπτών   δεν ταλαιπωρείται πιά αφού οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο νέο κτίριο.

«Μόνο η Καρδιολογική, η Παθολογική και η Μονάδα Χημειοθεραπείας έχουν μείνει, όπου ασθενείς και επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα αυτοκίνητα», τονίζει.

Δεν διστάζει δε να δεχθεί ότι θα στηρίξει τα συμφέροντα του κυλικείου που θα λειτουργήσει σύντομα.

«Θα στηρίξω τη λειτουργία του κυλικείου μας. Μόνο ο ΣΕΣΝΟΧ μου επεσήμανε την ταλαιπωρία όσων θέλουν να επισκεφθούν τα αναψυκτήρια, αλλά σε 22 μέρες θα λειτουργήσει το δικό μας και το πρόβλημα θα λυθεί».    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ