26.11.2012 12:30

Άνοιξε τις πύλες του το Ιατρικό Μουσείο (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο το απόγευμα, η πρώτη εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων ΟΤΑ, παρουσία των Αρχών και πλήθους κόσμου.
Στην αρχή διαβάστηκε μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Γανιάρης και ο Δήμαρχος κ. Π. Λαμπρινούδης.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου   Γ. Χαλκιάς αναφέρθηκε στο ιστορικό της δεκάχρονης διαδρομής της υλοποίησης της ιδέας του Ιατρικού Μουσείου και ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για το σκοπό αυτό.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,  όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του έργου.
Στη συνέχεια ο Έφορος του Μουσείου  Α. Μιχαηλίδης παρουσίασε τα εκθέματα του Μουσείου και ευχαρίστησε τους δωρητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαρίας Γκιάλα σχετικής με ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας στο χώρο της Υγείας σήμερα.
Πληροφορηθήκαμε πως το Ιατρικό Μουσείο θα αναλάβει την έκδοση της ομιλίας της κυρίας Γκιάλα και την ευρεία διάθεσή της σε κάθε ενδιαφερόμενο, λόγω της εξαιρετικής επικαιρότητας του θέματος.
Την Κυριακή έγιναν τα εγκαίνια του Ιατρικού Μουσείου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, του Στρατιωτικού Διοικητή Δ. Ζερβάκη, του Βουλευτή Χίου Κ.  Τριαντάφυλου, του Αντιπεριφεριάρχη Κ. Γανιάρη, του Αντιδήμαρχου Π. Στεφάνου και άλλων εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου.
Μετά τον αγιασμό, την κορδέλα έκοψε, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, η καθηγήτρια κυρία Γκιάλα. Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου και μπουφές στους προσκεκλημένους.
Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε τη λύπη του για τη στενότητα του χώρου κατά  την εκδήλωση του Σαββάτου, γεγονός που δεν επέτρεψε σε πολλούς συμπολίτες μας να την παρακολουθήσουν.
Επίσης  έγινε γνωστό ότι το Ιατρικό Μουσείο από σήμερα λειτουργεί καθημερινά 10 με 12 το πρωί (εκτός Τετάρτης) και 6 με 7 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ γίνονται ήδη ενέργειες για επέκταση του ωραρίου.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ