14.6.2015 10:30

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στη Χίο

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΛΙΑ

Τον πέμπτο πρόεδρο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ εκλέγουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Την ηγεσία διεκδικούν οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι κάλπες, που έχουν στηθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Το Μητρώο θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες της ψηφοφορίας προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι.

Στόχος και των τριών υποψηφίων είναι οι εκλογείς να ξεπεράσουν τις 100.000.

Για την ανάδειξη νέου προέδρου απαιτείται ποσοστό 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό, και έτσι δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία.

 

Για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων το τοπικό ΠΑΣΟΚ θα στήσει δύο κάλπες, μία στα Αρμόλια στο κοινοτικό γραφείο και μία στο κτίριο της Π.Ε. Χίου. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή στη βάση και μπορεί να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ