11.9.2015 12:34

«Ανοιχτή αγκαλιά» για τα Ψαρά

Στα Ψαρά θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες το κλιμάκιο των Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» που συνεχίζει το Πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης με το διακριτικό τίτλο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».

Η Ομάδα των Ιατρών όλων σχεδόν των απαιτούμενων ειδικοτήτων καθώς και Nοσηλευτών, αριθμώντας 33 μέλη, επισκέπτεται τα ακριτικά νησιά από τις 10 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015 παρέχοντας στους κατοίκους όλων των ηλικιών, υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης και ψυχολογικής στήριξης και ενημέρωσης, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, οι υπηρεσίες της Οργάνωσης παρέχονται  ΔΩΡΕΑΝ και αγκαλιάζουν με αγάπη όλες τις πληθυσμιακές ομάδες

Παράλληλα, η Ψυχολόγος της ομάδας των εθελοντών γιατρών, θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονιών για συμβουλές σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς, της ψυχικής υγείας, και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές και έφηβοι, ενώ ο Υπεύθυνος Ψυχαγωγίας θα προσφέρει στιγμές γέλιου και χαλάρωσης στους μικρούς και μεγάλους.

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εν λόγω Εκστρατεία εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Εκστρατειών Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό (ΕΣΠΑ).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ