27.10.2015 10:46

Ανοίγουν τα κελιά των εκκλησιών για τους πρόσφυγες

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ

Να κάνουν πράξη τα όσα διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη και περιγράφονται σαφώς μέσα στο Ευαγγέλιο, κάλεσε τους Ιερείς της πόλης ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, που σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε τις προτάσεις τους για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων τις ημέρες όπου οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την παραμονή τους σε σημεία όπως ο Δημοτικός Κήπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους Ιερείς να παραχωρήσουν τις ενοριακές τους αίθουσες ώστε αυτές να αποτελέσουν φιλόξενη στέγη για τα γυναικόπαιδα κυρίως τις ημέρες με βροχή και κρύο.

Κριτήριο για την επιλογή των αιθουσών αποτέλεσε η  ύπαρξη δύο τουαλετών προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους ενώ η τελική επιλογή αναμένεται εντός της εβδομάδας έπειτα από νέα σύσκεψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχουν βρεθεί 3 ενοριακές αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 200 ατόμων οι οποίες θα είναι έτοιμες για χρήση το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα η Μητρόπολη Χίου επιμένει και στη χρήση του Οίκου Αγάπης ως χώρου φιλοξενίας μεταναστών.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ