11.10.2012 19:48

Ανοίγουν οι βοσκότοποι σε Παρπαριά – Τρύπες

Στην έσχατη λύση για να εξυπηρετήσει τους «άστεγους» κτηνοτρόφους καταλήγει ο Δήμος Χίου. Παρά τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί, αποφασίζει να ανοίξει τα βοσκοτόπια σε Παρπαριά και Τρύπες και να δώσει το δικαίωμα βόσκησης σε δυο τουλάχιστον κτηνοτρόφους, αποφορτίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Ο αντιδήμαρχος Παν. Στεφάνου, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να δώσει οριστική λύση, πήγε ο ίδιος, με τη συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, στα δυο χωριά και διαπίστωσε ότι υπάρχουν επαρκείς χώροι δημόσιας έκτασης, ικανοί να φιλοξενήσουν κοπάδια.
«Δεν είναι αληθές ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν μόνο ιδιωτικές εκτάσεις. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως βοσκότοποι και υποχρεωνόμαστε να τους ανοίξουμε για να μην πληγεί περεταίρω η τοπική κτηνοτροφία», εξηγεί ο κ. Στεφάνου. 
Να σημειωθεί ότι την αντίθεση τους έχουν εκφράσει κάτοικοι και πάρεδροι των χωριών, ωστόσο η παρουσία κοπαδιών στη συγκεκριμένη πλευρά της Αμανής αφενός θα τονώσει πληθυσμιακά τα χωριά, απ’ τη μόνιμη εγκατάσταση σ’ αυτά των οικογενειών των κτηνοτρόφων, αφετέρου θα συμβάλλει να καθαρίσουν εκτάσεις με οργιώδη σήμερα βλάστηση, έτοιμες να παραδοθούν με ευκολία στην πρώτη φλόγα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ