19.4.2012 20:50

Ανοίγει ο δρόμος για τη «νέα» Απλωταριά

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ

Την έγκριση της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας για το έργο ανάπλασης της Απλωταριάς, έχει από χθες στα χέρια της η δημοτική αρχή και προχωρά στη δημοσίευση της περίληψης διακήρυξης του έργου.
«Είναι πολύ σημαντικό που πήραμε στα χέρια μας την έγκριση για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Πρέπει μία- μία οι εκκρεμότητες να συμπληρώνονται και να τακτοποιούνται και τα έργα να προχωρούν. Πιστεύω ότι το Σεπτέμβρη, για να μην πέσουμε μέσα στο καλοκαίρι και προκαλέσουμε ζημιά σε μια δύσκολη περίοδο στους εμπόρους, το έργο θα ξεκινήσει κανονικά» δήλωσε στον «π» ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης.
Το έργο «Ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων κληρονομιάς και διαμόρφωση οδού Απλωταριάς» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013», έχει συνολικό προϋπολογισμό 830.000 ευρώ(χωρίς Φ.Π.Α.) και άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προβεί στη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.
Την προκήρυξη θα ακολουθήσει ο ορισμός αναδόχου και πενήντα μέρες μετά από αυτόν,  το έργο μπορεί να ξεκινήσει κανονικά. Ωστόσο είναι επιλογή της Δημοτικής αρχής να μην ξεκινήσουν εργασίες μέσα στο καλοκαίρι για να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η αγορά σε μια κίνηση καλής θέλησης στο πνεύμα που έχει καλλιεργηθεί με τους εμπόρους, οι οποίοι έχοντας ενημέρωση σχετικά με το έργο και τι ακριβώς περιλαμβάνει φαίνεται να ενδίδουν.
Οι μόνοι προβληματισμοί που έχουν διατυπωθεί αφορούν κυρίως στη «διαχείριση» των όμβριων κι αυτό είναι και λογικό με δεδομένο ότι η Απλωταριά έχει πέσει ουκ ολίγες φορές «θύμα» πλημμύρας.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την πλακόστρωση με νέα υλικά της κεντρικής εμπορικής οδού, την παρέμβαση για τη διοχέτευση των όμβριων, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό της.
Έχει και συνέχεια
Σε βατό δρόμο με αίσια κατάληξη φαίνεται ότι βρίσκεται και το δημοτικό κτίριο επί της Απλωταριάς απέναντι από το Απλω café. O δήμος Χίου προχωρώντας τα σχέδια για την επισκευή-αναπαλαίωση του, μέσα από τα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα οριστικοποιεί αυτές τις μέρες τη μελέτη και απομένειν μόνο εκείνη που αφορά τη στατικότητα του κτιρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ