13.7.2016 19:34

Αναζητούν χρηματοδότηση για τα Λημνιά

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 1,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται το Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων που θα θωρακίσουν τη μαρίνα των Λιμνιών από τους ισχυρούς Βοριάδες αλλά και θα την αναβαθμίσουν μέσα από την κατασκευή νέων κτιρίων στη χερσαία ζώνη του τουριστικού καταφυγίου.

Η Επιτροπή Λιμένων το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε αποδεκτή την τροποποίηση χωροθέτησης της μαρίνας, δίνοντας έτσι το «καλώς έχειν» για σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι της Βολισσού που εγκαινιάστηκε μόλις ένα χρόνο πριν.

Επόμενο βήμα αποτελεί η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων καθώς και η εκπόνηση των τεχνικών μελετών. Παράλληλα με αυτές τις διαδικασίες το Λιμενικό Ταμείο, θα πρέπει να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης των παρεμβάσεων που υπολογίζεται ότι θα φθάσουν μέχρι και τα 1,3 εκ. ευρώ.

Το έργο προβλέπει την απόκτηση νέων κτιριακών υποδομών στη χερσαία ζώνη αλλά και την επέκταση των λιμενοβραχιόνων με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύεται το λιμάνι τόσο από τον βοριά όσο και από τον νοτιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έργα της επέκτασης των λιμενοβραχιόνων θα κοστίσουν περί τις 800.000 ευρώ ενώ η ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων περί τις 400.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης το Υπουργείο υπέδειξε τρεις τρόπους. Ο πρώτος αφορά στην ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, ο δεύτερος μέσω του προγράμματος «Leader» Αλιείας και ο τρίτος μέσω χρηματοδότησης (δανεισμού) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Να σημειωθεί πάντως ότι η δημοπράτηση των έργων, δεδομένης και της γραφειοκρατικής διαδικασίας, υπολογίζεται μετά το 2ο εξάμηνο του 2017. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ