14.1.2014 10:39

Ανατρέπεται η πλειοψηφία στην Π.Ν.Ο.

ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΕΝ

Η πλειοψηφία στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αλλάξει μέσα στο 2014 και θα δημιουργηθούν οι  προϋποθέσεις αποδοτικότερων αγώνων για το ταξικό κίνημα. 

Η καταψήφιση του απολογισμού και του προγραμματισμού στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση επιτρέπει στην Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού να πιστεύει ότι, αν αξιοποιηθεί η ευκαιρία από το ταξικό κίνημα, οι αγώνες για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τη ναυτιλία μας θα είναι αποδοτικότεροι.

Ταξική συσπείρωση

Στη συνέντευξη Τύπου της ΠΕΜΕΝ ο πρόεδρος της Σάββας Τσιμπόγλου κάλεσε και πάλι τους εργαζόμενους να ανατρέψουν την εφαρμοζόμενη καπιταλιστική πολιτική με πλατιά συσπείρωση.

«Η ΠΕΜΕΝ θα καταθέσει  ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του καταστατικού της Π.Ν.Ο.. Οι προτάσεις της πρέπει να ενισχυθούν ταξικά από όλους. Είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να ανατρέψει το σύστημα που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και λιγότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους», τόνισε από το βήμα του Εργατικού Κέντρου.

Οι διαφορές

Το 2013 οι εφοπλιστές απόκτησαν περισσότερα από 600 πλοία,  300 νεότευκτα πλοία και άλλα 300 μεταχειρισμένα.

«Σε συνθήκες βαριάς παρατεταμμένης κρίσης δεν βγαίνουν όλοι χαμένοι. Η ποιότητα της ζωής των εφοπλιστών καλυτερεύει και των ναυτεργατών υποβαθμίζεται ραγδαία. Ο Οίκος Ναύτη και οι Α.Ε.Ν. βρίσκονται σε σταθερή πορεία απαξίωσης και διάλυσης. Υπάρχει βαθύτατο ταξικό και κοινωνικό πρόβλημα, που δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά σαφέστατα πολιτικό. Υπάρχει σε εξέλιξη νέα επίθεση στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι νέες ηλικίες που μπαίνουν τώρα στη δουλειά, δέχονται εκτεταμένη επίθεση από το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του», πρόσθεσε.

Επιστέγασμα

Η συνέντευξη ήταν το επιστέγασμα της εξόρμησης του κλιμακίου στη Χίο. Νωρίτερα είχε  επισκεφθεί τα ναυτικά χωριά και την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ