29.10.2015 12:03

Ανάστατοι όλοι με τα οικογενειακά επιδόματα

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ Η 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης ανάμεναν την πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων εκατοντάδες δικαιούχοι και στη Χίο, χωρίς τελικά να πιστωθεί ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς..

Η καθυστέρηση παρατηρείται και στην καταβολή της τέταρτης δόσης για την επιδότηση της σίτισης που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης και αφορά 150.000 δικαιούχους, καθώς το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Με τα στελέχη της κυβέρνησης να παίζουν κυριολεκτικά την κολοκυθιά στα κανάλια οι δικαιούχοι αναμένουν την πληρωμή των επιδομάτων σε νέα ημερομηνία που ορίστηκε για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Αντιστοίχως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους δικαιούχους τα χρήματα για την κάρτα σίτισης.

«Η καθυστέρηση στη καταβολή του επιδόματος είναι ένας ακόμη παράγοντας ανασφάλειας που επιδεινώνει την τραγική κατάσταση αυτών των πολύτεκνων οικογενειών. Γιατί όταν το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες που υποφέρουν, τότε δεν υπάρχει στην ουσία μέριμνα και πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες. Στην ουσία δεν υπάρχει κράτος. Οι πολύτεκνοι, πάντως, αντιμετωπίζονται σαν βάρος κι όχι σαν ευεργέτες του έθνους, αφού είναι οι αιμοδότες του στην κυριολεξία. Οι πολύτεκνοι ξέρουν να αγωνίζονται, αλλά χρειάζονται και υποστήριξη», ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου Μ. Πρώιου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ