3.11.2015 17:05

Ανάσα για τη ΔΕΥΑΝ Χίου

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Το «φιλί της ζωής» λίγο πριν η κατάσταση μετατραπεί σε μη αναστρέψιμη για την ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑΝ Χίου έδωσε η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζεται το χρέος του μεγάλου δανείου των 5 εκ. ευρώ.

Η Κ.Υ.Α. προβλέπει τη ρύθμιση του δανείου που έλαβε η εταιρία με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα επόμενα 30 χρόνια, δίνοντας έτσι πολύτιμη ανάσα στη ΔΕΥΑΝΧ που μπορεί πλέον να ρυθμίσει τις οφειλές της και να αποκαταστήσει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της σε οτιδήποτε αφορά στο σύνολο των αρμοδιοτήτων και των λειτουργιών της.  

Η σχετική ΚΥΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορέσουν να ρυθμιστούν οι οφειλές και να αποδεσμευτεί το ΑΦΜ της εταιρείας, γεγονός που πρόσφατα της κόστισε την κατάσχεση ποσού 230.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της.

«Για το παραπάνω αποτέλεσμα, η συμβολή τόσο του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ, όσο και του  βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, αλλά και του βουλευτή Νότη Μηταράκη, ο οποίος άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα, υπήρξαν σημαντικές», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ