21.3.2022 15:48

Αναχώρησε από τη Χίο το πρώτο κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χιωτών σε αυτή την πρωτόγνωρη ανθρωπιστική αλυσίδα

Αναχώρησε από τη Χίο, το μεσημέρι της Δευτέρας, το πρώτο κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια, που θα μεταφερθεί μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας ώστε να διαμοιραστεί στους πληγέντες του πολέμου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας εθελοντές και μέλη του Ε.Ε.Σ. μετέφεραν από τις αποθήκες του τοπικού παραρτήματος αρκετούς τόνους τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να φορτωθούν σε φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας και να μεταφερθούν στις κεντρικές αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Από εκεί, σύμφωνα με τη Νίκη Ρυθιανού, να μεταφερθούν τόσο στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας που φθάνουν εκατοντάδες άμαχοι καθημερινά όσο και στο εσωτερικό της Ουκρανίας, όπου δρουν ακατάπαυστα μέλη του Ουκρανικού Ε.Σ..

Σύμφωνα πάντως με την κ. Ρυθιανού η ανταπόκριση των Χιωτών υπήρξε συγκινητική καθώς ακόμα και όσοι δεν είχαν, προσέφεραν από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη βοήθεια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ