23.5.2012 10:25

Αναβολή λόγω απαλλοτριώσεων

ΑΠΟ ΣΕΠΤΈΜΒΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 
Με τα πρωτοβρόχια προφανώς θα ξεκινήσει το έργο του πρώτου τμήματος του περιφερειακού της πόλης της Χίου και συγκεκριμένα το τμήμα που θα ενώνει τον παραλιακό της Φάρκαινας με το Βαρβάσι.
Υπεύθυνη για τη νέα καθυστέρηση είναι η αναβολή του δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις. Όπως υποστήριξε στον «π» ο δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης, το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις πήρε αναβολή για το Σεπτέμβρη, εξαιτίας ενός νέου νόμου, ο οποίος αναφέρει ότι στους ιδιοκτήτες πρέπει να είναι γνωστοποιείται η εκδίκαση της υπόθεσης των απαλλοτριώσεων τουλάχιστον 60 μέρες πριν.
Η εκδίκαση και ο ορισμός της τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση δημοπράτησης του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 11 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 2εκ.  έχουν προβλεφθεί ότι θα αφορούν στις απαλλοτριώσεις και από τεχνικής πλευράς θεωρείται πολύ δύσκολο και απαιτητικό, λόγω της ύπαρξης του ποταμού, πάνω από τον οποίο θα περνά ο δρόμος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ