12.10.2015 16:55

Ανά γειτονιά το Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου

ΣΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Να λάβουν μέρος στην ανοιχτή διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, καταθέτοντας τις προτάσεις τους μέχρι της 5 Δεκεμβρίου προέτρεψε τους Δημότες ο Μανώλης Βουρνούς στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο, η τέταρτη κατά σειρά μέσα στον χρόνο.

Όπως είπε ο κ. Βουρνούς οι κάτοικοι πρέπει να έχουν ενεργή συμμετοχή σε αυτό με δεδομένο ότι τους αφορά όλους, ενώ προσκάλεσε τους πολίτες να εξετάσουν την κάθε λεπτομέρεια του Πολεοδομικού Σχεδίου ακόμα και σε επίπεδο γειτονιάς καταθέτοντας εγγράφως τις παρατηρήσεις τους.

Ανοιχτά μέτωπα

Για μία ακόμη φορά πάντως διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις και οι αστοχίες της εισήγησης αφού για παράδειγμα υπάρχει η πρόβλεψη για δημιουργία νέου λιμένα στο Κοντάρι, σχεδιασμός που έχει εγκαταλειφτεί αλλά και η δημιουργία υποδομών όπως η δημιουργία Κολυμβητηρίου στο πλαίσιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου, την ώρα που υπάρχει το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί από την άλλη το αεροδρόμιο και η επέκτασή του με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα του Δήμου για κατάθεση του εξειδικευμένου σχεδίου της για την επέκταση του αερολιμένα Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Chioscity.gr.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ