20.4.2016 13:23

Αλλοι 176 μετανάστες έφτασαν σήμερα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Συνολικά 176 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν από χθες έως και σήμερα το πρωί στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, 84 άτομα έφτασαν στη Λέσβο, 79 στη Χίο και 13 στη Σάμο. Επίσημα η Αστυνομία δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, μόνο στη Σάμο και συγκεκριμένα 52 ατόμων. Στη Λέσβο και στη Χίο δηλώνεται πως δεν υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες καταγεγραμμένοι πριν την 20η Μαρτίου.

Επίσης, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο έχουν καταγραφεί 3.855 άτομα, στη Χίο 2.035 και στη Σάμο 608. Στα παραπάνω στοιχεία συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

 
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ