24.7.2013 17:37

Άλλο τα βιβλία κι άλλο οι συνενώσεις

ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προβληματισμό κι αναστάτωση για επικείμενες συνενώσεις σχολείων προκάλεσε στα χωριά αλλά και σε κύκλους εκπαιδευτικών η διαπίστωση ότι σχολικά βιβλία για τη νέα χρονιά έχουν διανεμηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μόνο στα μεγάλα σχολεία.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα κι υποστηρίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ανάλογη εντολή από το υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποστήριξε πως και φέτος εφαρμόστηκε η ίδια πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. «Τα βιβλία μοιράζονται πρώτα στα μεγάλα σχολεία και με την έναρξη του σχολικού έτους γίνεται η διανομή και στα μικρότερα ανάλογα τις ανάγκες. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια εντολή από το υπουργείο για συνενώσεις ή καταργήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κελεπερτζής.

Ο Σεπτέμβριος θα δείξει αν οι ανησυχίες δικαιωθούν, αν γονείς κι εκεπιδευτικοί θα πιαστουν στιν ύπνο απόμια επικείμενη αποφαση του Υπουργείο της μιας νυκτός όπως αυτές που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ