10.6.2015 14:53

Αλληλοφεσώνονται Δήμος και ΔΕΥΑΝΧ

ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ

Αντιμέτωπη με τον λαβύρινθο των χρεών του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΝΧ και αντίστροφα, ήρθε για πρώτη φορά χθες μετά τη δημιουργία του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει οριστικά την κατάσταση.

Με δεδομένο το γεγονός ότι πολλοί πρώην Δήμοι χρωστούσαν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΥΑΝΧ αλλά και το ότι μέχρι σήμερα πολλά αντλιοστάσια της εταιρείας ήταν χρεωμένα σε ρολόγια του Δήμου, η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν κάθε άλλο παρά διαχειρίσιμη με αποτέλεσμα να μην ξέρει ποιος χρωστάει σε ποιον.

Η ΔΕΥΑΝΧ είχε στο χέρι της δικαστικές αποφάσεις από τις οποίες αναγνωρίζονταν τα χρέη των πρώην Δήμων προς αυτή ενώ ο ενιαίος Δήμος είχε στα χέρια του τα τιμολόγια της ΔΕΗ με τους λογαριασμούς των αντλιοστασίων.

Έτσι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στον συμψηφισμό των χρεών του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΝΧ ώστε όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία να καταλήξουν τελικά στο ακριβές ποσό που οφείλει ο Δήμος προς την εταιρία.

«Είναι μία απαραίτητη διαδικασία που επιτέλους ξεκίνησε για να διαλευκανθεί το τοπίο γύρω από τα χρέη του Δήμο προς την εταιρία», παρατήρησε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρης για να λάβει τη διαβεβαίωση από τον Στρ. Γδύση ότι σύντομα θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ