Κοινωνία

22/12/14 18:04

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:19

Αλληλέγγυοι στην πράξη [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Την έννοια της αλληλεγγύης στην πράξη απέδειξαν και φέτος εκατοντάδες συμπολίτες μας που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θέλησαν να σταθούν στο πλευρό των δεκάδων ανέργων και άπορων οικογενειών του νησιού, προσφέροντας είδη ρουχισμού, υγιεινής αλλά και τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μέσα από τις δράσεις της λαϊκής αλληλεγγύης Χίου, του Εργατικού Κέντρου αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Την παραπάνω εικόνα επιβεβαίωσε η φωτογραφία από το εσωτερικό του Οίκου Χίου Διδασκάλου, εκεί όπου η Λαϊκή Αλληλεγγύη Χίου κατάφερε να συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα για 160 οικογένειες που μεταφράζονται σε 420 άτομα.

Η ίδια εικόνα πάντως επικρατεί και στο Εργατικό Κέντρο που έχει μετατραπεί σε χώρο προσφοράς αγάπης για τα παιδιά των άπορων οικογενειών και των ανέργων, μέσα από τη συγκέντρωση δεκάδων παιχνιδιών σε άριστη κατάσταση.

Τέλος σημαντική ανταπόκριση φαίνεται ότι έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία του Super Market “Key Food” να χαρίσει με κάθε 50 πόντους αγορών 1 ευρώ στα παιδιά της «Κιβωτού του Αιγαίου» στο Αίπος.

«Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε ακόμα Έλληνες, ότι είμαστε ακόμα άνθρωποι, γιατί αυτό σημαίνει να είσαι Έλληνας», ήταν το σχόλιο του Γ. Αμπαζή που δήλωσε συγκινημένος από τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση