13.2.2014 10:40

Αλλάζει όψη και χρήση η παραλιακή του Βροντάδου

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΚΕΒ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΒΙ

Σημαντικές αλλαγές με στόχο την μετατροπή της παραλιακής του Βροντάδου σε χώρο όπου θα συνυπάρχουν ποδηλάτες, πεζοί αλλά και αυτοκίνητα, αναμένεται να επιφέρει η εφαρμογή της μελέτης που κρατάει ήδη στα χέρια του ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε ειδική εκδήλωση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στο κινηματοθέατρο της ΠΕΚΕΒ θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον μελετητή του έργου η μελέτη ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του Βροντάδου η οποία σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις αναμένεται να κοστίσει περί τα 2,5 εκ. ευρώ.

Τι προβλέπει η ανάπλαση

Σε πρώτη φάση σύμφωνα με τον Ν. Νύκτα θα υπάρξει επέκταση προς τη θάλασσα ούτως ώστε να δημιουργηθεί ωφέλιμος χώρος για ποδηλάτες και πεζούς.

«Δεν τίθεται ενδεχόμενο μπαζώματος. Αυτό το οποίο προβλέπεται είναι να τοποθετηθούν σιδερένια δοκάρια που θα χρησιμεύσουν ως υποστυλώματα πάνω στα οποία θα αναπτυχθεί μία πλατφόρμα. Στη συνέχεια η μελέτη προβλέπει το ξήλωμα των νησίδων που υπάρχουν σήμερα ώστε να δημιουργηθούν νέες. Για το τέλος προβλέπεται η δημιουργία διαβάσεων πεζών και σημείων πρόσβασης για τα Άτομα με Αναπηρία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανήκει σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Φυσικά επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα λειτουργήσουν και φωτιστικά σώματα σε όλο το μήκος της ανάπλασης που οριοθετείται από το Τάγμα του Δεσπότη μέχρι και το Γούβι», εξήγησε αναλυτικά ο κ. Νύκτας.

Η χρηματοδότηση

Με το δεδομένο ότι η νέα προγραμματική περίοδος μόλις ξεκίνησε οι υπηρεσίες του Δήμου μετά την απαραίτητη διαβούλευση της επόμενης εβδομάδας, μέσα από την οποία θα προκύψει και το τελικό σχέδιο των παρεμβάσεων στην παραλιακή του Βροντάδου ετοιμάζονται να εντάξουν το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη με συνολικό κόστος 2,5 εκ. ευρώ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ