28.8.2015 12:20

Αλλάζει όψη η Ατσική, ωφελείται η Απλωταριά! [BINTEO]

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ;

Ο Τούρκικος αγωγός θα σώσει την Ατσική και  το εμπορικό κέντρο από τις πλημμύρες!   «Χαλάλι» στην καθυστέρηση  του έργου διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της οδού Ατσικής, θα πουν όλοι, αν καταφέρει η Τεχνική Υπηρεσία με την τροποποίηση της αρχικής μελέτης να λύσει το πρόβλημα των πλημμυρών από τα επιφανειακά νερά της βροχής που επιβαρύνουν και το πρόβλημα της  Απλωταριάς. Μετά από το διάλογο με τους περίοικους και την αναπόφευκτη καθυστέρηση, οι εργασίες  άρχισαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, περίπου.

Το έργο  θα επεκταθεί έως το Ναυτικό Μουσείο και  θα κατασκευαστεί  σε δύο φάσεις. Πρώτα θα αναπλασθεί το τμήμα από τη συμβολή με την Απλωταριά  έως την πάροδο Κοντογιάννη (παλιό ΙΚΑ) και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί ο υπόλοιπος δρόμος. Τα πεζοδρόμια θα γίνουν ανισόπεδα, η μία πλευρά θα είναι χαμηλότερη για να μπορούν να περνάνε οχήματα της Πυροσβεστικής, κοινωφελών φορέων και ασθενοφόρα.

Διευκόλυνση

«Οι τροποποιήσεις της μελέτης είναι μικρές, μας καθυστέρησε αλλά και μας διευκολύνει τελικά ο παλιός μεγάλος Τούρκικος αγωγός», δηλώνει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης. « Θα καθαριστεί και με ένα δίκτυο αγωγών θα υποδέχεται τα επιφανειακά νερά της βροχής. Έτσι δεν θα πλημμυρίζει η περιοχή και δεν θα επιβαρύνεται περισσότερο το εμπορικό κέντρο».

Ολοκλήρωση

Το συνολικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Μ. Λιβανού ,από τη συμβολή με τον Καινούριο δρόμο (οδός Κουντουριώτη) έως και την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ