25.9.2015 13:24

Αλλάζει και εκσυγχρονίζεται η Ιχθυόσκαλα

ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ, ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΑ

Το σχέδιο μετατροπής της Ιχθυόσκαλας Χίου σε διακομιστικό κέντρο που θα εξυπηρετεί εξειδικευμένες ανάγκες μέσα από φιλοξενία προϊόντων, εκτός ψαριών, όπως οπωροκηπευτικά και κρέατα παρουσίασαν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Δ. Κουτσοθεόδωρος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΚΑΑ Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το πλάνο

Απαλλαγμένη από τα γραφειοκρατικά αλλά ουσιαστικά προβλήματα που εμπόδιζαν καιρό τώρα την έκδοση της μόνιμης άδειας λειτουργίας της, η Ιχθυόσκαλα Χίου, σύμφωνα με τον κ. Κουτσοθεόδωρο, είναι έτοιμη προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο μεγάλο βήμα, αυτό της αξιοποίησης των υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεών της.

«Εξ αρχής θέσαμε ως στόχο να αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας των 11 ιχθυόσκαλων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα προχωρήσουμε στην μεικτή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων μέσα από τη φιλοξενία προϊόντων όπως τα οπωροκηπευτικά και τα κρεατικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί η υγιεινή  και η ασφάλεια μέσα από τις σχετικές αδειοδοτήσεις», σημείωσε ο κ. Κουτσοθεόδωρος.

Θέλοντας να δώσει απτά παραδείγματα αξιοποίησης της Ιχθυόσκαλας ο κ. Κουτσοθεόδωρος εξήγησε ότι μέσα από τη νέα δραστηριότητα θα μπορούν τροφοδοτούνται τα διερχόμενα πλοία με καλύτερες συνθήκες απ’ ότι εξυπηρετούνται σήμερα, να αποτελέσει σημείο έλξης τουριστών που θα συνδέει την επαγγελματική δραστηριότητα με ξενάγηση και επισκέψεις, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές προοπτικές στον κλάδο των διαμεταφορών.

Όπως πάντως έγινε γνωστό, το νέο εγχείρημα προβλέπει καταρχήν τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας ως χώρου αποθήκευσης για διατήρηση και διακίνηση σε ψυγεία- θαλάμους, χωρίς να επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Για την πραγματοποίηση του νέου σχεδιασμού ζητήθηκε ήδη η συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Αντιπρύτανη Αμαλία Πολυδωροπούλου να δεσμεύεται ότι το Πανεπιστήμιο μέσα από μία σειρά τμημάτων θα συμβάλει στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν καλύτερης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Στο  πλαίσιο της συνέντευξης ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΚΑΑ Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε ότι ο οργανισμός θα εντάξει τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής φρούτων στα σχολεία. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ