26.10.2016 18:37

Αλλάζει η τακτική του δήμου στο προσφυγικό

ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο δήμαρχος θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά πλειοψηφία και με ελάχιστες τροποποιήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου εκτός ημερήσιας διάταξης έκανε αποδεκτές τις προτάσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το Μεταναστευτικό, έτσι όπως αυτές κατατέθηκαν στο τελευταίο υπόμνημα της Επιτροπής έχουν δημοσιευθεί και στο politischios.gr.

Παράλληλα τέθηκαν και από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητα Βροντάδου και από τους Συμβούλους της περιοχής, τα νέας δεδομένα που αφορούν στην παύση των εργασιών στο Μερσινίδι, ύστερα και από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων.

Με δεδομένο ότι το Υπουργείο έχει πολλάκις αποδειχθεί αφερέγγυο στις δεσμεύσεις του, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τη συμφωνία του με τη στάση και τις αποφάσεις των κατοίκων και του ενοριακού συμβουλίου.

Το σύνολο των διεκδικήσεων του Δήμου συμπληρώνουν και μια σειρά από αντισταθμιστικά μέτρα για το μεταναστευτικό και άλλες διεκδικήσεις του δήμου που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημαντικότερο όλων ως φαίνεται είναι η αλλαγή πλεύσης της δημοτικής αρχής αναφορικά με το προσφυγικό και η εν δυνάμει απόφαση της να μην υποκαθιστά τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης σε αυτό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ