8.10.2015 10:12

Ακόμη τρεις και... τέλος

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

389 τουρίστες, στην πλειονότητα τους Γερμανοί, βρέθηκαν χθες στη Χίο με το κρουαζιερόπλοιο «Εuropa 2».

Το πραγματικά εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Μάλτας, τράβηξε αμέσως όλα τα βλέμματα και προξένησε το θαυμασμό των θαμώνων της παραλίας.

Είναι η δεύτερη φορά που το «Europa 2» «πιάνει»  Χίο, η τελευταία φορά ήταν πέρσι τον Απρίλιο. Κατά την προσέγγιση του στο λιμάνι της Χίου αμέσως μετά της Λήμνο, μετέφερε 389 επιβάτες και 367 άτομα πλήρωμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας το European 2 αποχαιρέτησε τη Χίο με προορισμό την Τουρκία.

Τέλος σεζόν

Η σεζόν ολοκληρώνεται φέτος με τρεις ακόμη προσεγγίσεις σήμερα με το Celestial Crystal, αύριο με το «Salamis Philoxenia» στο λιμάνι Χίου και στην 1η Νοεμβρίου στα Μεστά όπου θα φτάσει το «Hamburg».

Η απόσταση που μας χωρίζει από τον χαρακτηρισμό μας ως προορισμό κρουαζιέρας απέχει πολλά ναυτικά μίλια ακόμη, πολύ δε μάλλον όταν η περσινή χρονιά ήταν καλύτερη από τη φετινή.

Σύμφωνα με το γραφείο του τουριστικού πράκτορα Θ. Μιχαλάκη, το 2014 πραγματοποιήθηκαν στο νησί 32 προσεγγίσεις πλοίων, ενώ φέτος μόλις 27, σε μια καθοδική πορεία που δείχνει δύσκολο να ανατραπεί χωρίς ενέργειες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ