22.11.2012 12:04

Ακόμη δεν τον πήραμε Χ.Υ.Τ.Υ τον κάνουμε

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Χ.Υ.Τ.Υ

Στη δοκιμαστική λειτουργία είναι ακόμη ο ΧΥΤΑ και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ο Δήμος Χίου δοκιμαστικά να εναποθέτει σε αυτόν απορρίμματα και ήδη όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αναζητούνται οι τρόποι για να μεταβληθεί σε Χ.Υ.Τ.Υ.
Σα σκέψη είναι πολύ σωστή και σίγουρα δεδομένων των συνθηκών είναι επιβεβλημένη. Από την άλλη όμως αποτελεί και μια ομολογία ανικανότητας κατά κάποιο τρόπο αφού μέχρι να ολοκληρωθεί ένα έργο στο νησί και να λειτουργήσει είναι πλέον ξεπερασμένο από τις εξελίξεις και από την ίδια την τεχνολογία. Μέχρι να κατασκευάσουμε εμείς το ΧΥΤΑ να περάσουμε από όλες τις διαδικασίες και να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου, το έργο ήδη έχει ξεπεραστεί από τους ΧΥΔΥ
Η ανακοίνωση του Δήμου Χίου αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι από την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου χρησιμοποιεί τον ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στη θέση Πόδορα για την εναπόθεση απορριμμάτων από την περιοχή της Νότιας Χίου, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του. 
Παράλληλα ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Χίου έχει έρθει σε επαφή με αναγνωρισμένες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μηχανικής διαλογής, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Την ευθύνη για τη λειτουργία όλων αυτών των δράσεων έχει ο ΦΟΣΔΑ Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ