4.9.2012 15:40

Αγιασμός στα σχολεία, χειρόφρενο στα λεωφορεία

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

«Στον αέρα» βρίσκεται η μεταφορά μαθητών των σχολείων της Χίου για το σχολικό έτος 2012-2013, από λεωφορεία και ΤΑΧΙ καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν μπρος τις μηχανές αν δεν πληρωθούν μέρος ή και το σύνολο των οφειλώμενων της προηγούμενης χρονιάς.
Στο ένα εκατομμύριο ο λογαριασμός
1.077.000 ευρώ, αυτό είναι το ποσό που οφείλεται από τα υπουργεία για τα μαθητικά δρομολόγια της προηγούμενης χρονιάς σε οδηγούς λεωφορείων και ΤΑΞΙ.
Οι λεωφορειούχοι βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού έχουν ήδη πληρώσει από την τσέπη τους όλα τα έξοδα για την εκτέλεση των δρομολογίων της προηγούμενης χρονιάς, (καύσιμα, ζημιές τεχνικούς ελέγχους κ.λπ) και η υπέρογκη οφειλή μαζί και τα ποσά εκείνα που θα προστίθενται από την εκτέλεση των φετινών δρομολογίων, θέτουν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας των εταιρειών τους.
Χειρόφρενό μέχρι νεοτέρας
Η νέα σχολική χρονιά μπορεί να ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, αλλά οι οδηγοί είναι αποφασισμένοι να μη λύσουν χειρόφρενο αν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών δεν εξοφλήσουν έστω και μέρος των οφειλών τους.
Μάλιστα την απόφαση τους αυτή έχουν ήδη γνωστοποιήσει στην Περιφερειακή Διοίκηση που παραμένει υπεύθυνη για την εκτέλεση των δρομολογίων και ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των λεωφορειούχων.
Δεν έχουν χρήματα για… κάποιους
«Υπήρχε πρόβλεψη πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών για την προηγούμενη σχολική περίοδο. Υπήρχε προϋπολογισμός και δεν χωρά σε αυτό δικαιολογία του τύπου «δεν υπάρχουν λεφτά». Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά υπάρχουν για κάποιους άλλους και όχι για μας» δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς καταλήγοντας « Δε φταίνε τα παιδιά σε τίποτα και καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να πιέζουμε στις πλάτες τους για να εξοφληθούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Έχουμε πληρώσει αυτά τα χρήματα από τις τσέπες μας. Δεν αντέχουμε άλλο μας οδηγούν στην καταστροφή».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ