31.8.2015 10:43

Άφταστο όνειρο

ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΟΛΙΣ 500 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να φθάσει σε έναν τόπο μακριά από πολέμους και κακουχίες άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 50χρονος Σύριος πρόσφυγας καθώς η βάρκα στην οποία επέβαινε βυθίστηκε με αποτέλεσμα ο ίδιος να πνιγεί.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από το οχηματαγωγό πλοίο «Πελαγίτης» που εκείνη την ώρα έφθανε στο λιμάνι της Χίου. Άμεσα ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού που απέστειλε στο σημείο το Ναυαγοσωστικό Σκάφος, το ταχύπλοο 611 αλλά και το ελικόπτερο Super Puma που εδρεύει στο νησί.

Η περισυλλογή των μεταναστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού οι 14 Σύριοι που επέβαιναν στη λέμβο διασκορπίστηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ενώ πιθανολογείται ότι ανάμεσά τους είναι και ο διακινητής που τους μετέφερε από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Όμως τα περιστατικά για το Λιμεναρχείο Χίου δεν σταμάτησαν εδώ αφού εκτός από το «Πελαγίτης», το δεξαμενόπλοιο «Άγιος Γεώργιος» εντόπισε 120 άτομα βόρεια των Οινουσσών ενώ περιστατικά βρίσκονται σε εξέλιξη σε Καρδάμυλα, Παναγιά, Οινούσσες, Βοκαριά και Αγία Ερμιόνη ενώ μετανάστες εντόπισε και το περιπολικό σκάφος της Frontex.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή εντοπίστηκαν 469 άτομα ενώ το Σάββατο 461. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ