14.1.2013 16:29

Αφορίζοντας την εξέλιξη

• ΠΩΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ Ο Φ.Ο.ΚΑΜΠΟΥ – ΤΣΑΛΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝNΟΙΑ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εύσημα και γονυκλισίες προς την περιφερειακή αρχή για τη στάση της να μη διευκολύνει την εφαρμογή της ανακύκλωσης με την παραχώρηση του πρώην εργοστασίου «Κρόνος» αποδίδει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου.

Σε αντιδιαστολή προς το όνομα Φιλοπρόοδος, ανασύρει αναχρονιστικές αντιλήψεις, τέτοιες που παραλληλίζουν το θεσμό της ανακύκλωσης με τη χωματερή και αφήνει να εννοηθεί ότι ένας χώρος διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ισοδυναμεί με καταστροφή για έναν τόπο, όπως ο Κάμπος.

Πρωτοβουλίες, εξελικτικής για την κοινωνία κατεύθυνσης, αφορίζονται αβασάνιστα, δημιουργώντας άνευ λόγου αντιδραστικές συμπεριφορές στον τόπο μας. Την ίδια ώρα φυσικά, ο Φ.Ο.Κ. μάλλον αισθάνεται ικανοποιημένος από τη σημερινή κατάσταση του πρώην εργοστασίου.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ., υπογεγραμμένη από τον κ. Μάρκο Ζαννίκο, αναφέρει:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «πολίτης» της 09/01/2013 σελίδα (4) με τίτλο «Αδικαιολόγητη άρνηση» που αναφέρεται στην άρνηση της Περιφέρειας να παραχωρηθεί το  πρώην εργοστάσιο «Κρόνος» και η περιοχή του στους ιδιώτες που έχουν αναλάβει την ανακύκλωση των απορριμμάτων, σαν αποθηκευτικός χώρος των ανακυκλώσιμων υλικών, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου έχει να δηλώσει τα εξής.

  • Τον Κάμπο της Χίου και τις εφαπτόμενες περιμετρικά περιοχές του δε θα τις αφήσουμε να γίνουν ούτε σκουπιδότοποι, ούτε αποθηκευτικοί χώροι ανακυκλώσιμων υλικών. Άλλωστε αυτό δεν επιτρέπεται.
  • Δεν μας ενδιαφέρουν αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

           Παράλληλα όμως, αν η Περιφέρεια αρνείται την παραχώρηση της περιοχής του «Κρόνου»         διότι δε θέλει να επιβαρύνει  περισσότερο την περιοχή και τους κατοίκους της, εμείς την            ευχαριστούμε. Φαντασθείτε να επιτρέψουμε ακριβώς δίπλα και από πάνω από τον ‘Άγιο           Ισίδωρο των Πετροκοκκίνων να γίνει αποθηκευτικός χώρος ανακυκλώσιμων υλικών.

Ας πάψουν λοιπόν οι εκλεγμένοι μας άρχοντες να παίζουν παιγνίδια εντυπώσεων και επί του προκειμένου θέματος ας δηλώσουν ξεκάθαρα ποια είναι η θέση τους, για να λάβουμε και εμείς τα μέτρα μας.»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ